Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Legea cu privire la asigurarea egalităţii: un cadru legal pentru străini, turişti, experţi, homosexuali, pedofili; numai nu moldoveni

|versiune pentru tipar||
PSD / 29 mai 2012
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat constată că atît AIE cît şi deputaţii, membrii acestor partide, inclusiv şi Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti îşi continuă jocul politic şi manipularea opiniei publice privitor la explicaţiile Legii cu privire la asigurarea egalităţii.

Cel puţin această lege nici nu este adresată cetăţenilor Republicii Moldova, odată ce nici măcar o dată, în textul legii nu se regăsesc aceştia. În art. 1 este clar menţionat că “scopul prezentei legi este prevenirea şi combaterea discriminării, precum şi asigurarea egalităţii tuturor persoanelor aflate pe teritoriul Republicii Moldova”. Această denotă faptul că respectiva lege nu vine să asigure egalitate şi să combată discriminarea în rîndul moldovenilor, dar a persoanelor aflate pe teritoriul Republicii Moldova, adică a străinilor şi a experţilor care activează în sfera politică, socială sau a organizaţiilor obşteşti din afară.

Totodată ţinem să atragem atenţia asupra faptului că acest cadrul legal privind asigurarea egalităţii va spori interesul străinilor, cu siguranţă a celor de orientare sexuală diferită tocmai din motivul de a beneficia de oportunităţile pe care statul nostru i le oferă. În acest sens subliniem că în conformitate cu prevederile acestei legi, nu doar cetăţenii altor state vor beneficia de atitudine antidiscriminatorie dar şi persoane juridice, organizaţiile partidelor politice din afară, precum şi organizaţii nonguvernamentale internaţionale care promovează idei şi activităţi de sensibilizare a cetăţenilor cu privire la homosexualitate prin diferite acţiuni de expunere a acestora în public.

Partidul Social Democrat consideră că prin această lege, cetăţenii Republicii Moldova nu vor beneficia de nici un avantaj, prioritatea fiind atribuită cetăţenilor străini aflaţi pe teritoriul statului şi care vor promova un comportament excentric şi vor manipula tinerii şi copiii în vederea reeducării acestora în modul de viaţă al homosexualilor şi pedofililor.

Cu regret, dar AIE se ascund în spatele celor 16 categorii de cetăţeni, accent deosebit fiind pus pe persoane cu dizabilităţi, mame solitare, minorităţile etnice etc., care potrivit lor vor beneficia de o atitudine tolerantă şi nediscriminatorie, chiar dacă aceştia nu se regăsesc drept subiecţi ai legii cu privire la asigurarea egalităţii, cei privilegiaţi fiind persoane fizice şi juridice.

Nici partidele politice din Republica Moldova şi nici persoanele fizice nu vor avea nici un drept de a interveni sau de a stopa anumite fenomene promovate pe teritoriul Republicii Moldova de către cei care vor intra la noi în ţară cu scopul de a beneficia de cadrul legal şi de a duce un mod de viaţă libertin şi extravagant, ceea ce statul său de origine interzice.

În acest context, Partidul Social Democrat reiterează faptul că actuala guvernare pro-europeană pe lîngă faptul că joacă regulile Uniunii Europene, ţin cu înverşunare să distrugă poporul moldovenesc şi să promoveze legi antiumane care discreditează instituţia familiei şi chiar cetăţenii statului.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Victor Şelin în vizită la Patriarhia Bisericii Ortodoxe Ruse Conducerea PSD şi a Grupului de Iniţiativă a participat la şedinţa extinsă a Consiliului de Afaceri din EurAsEC