Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Conducerea PSD şi a Grupului de Iniţiativă a participat la şedinţa extinsă a Consiliului de Afaceri din EurAsEC

|versiune pentru tipar||
PSD / 30 mai 2012
Partidul Social Democrat

Victor Şelin, liderul Partidului Social Democrat, preşedintele Grupului de Iniţiativă şi Ruslan Bîrlădeanu, Secretarul executiv al Grupului de Iniţiativă au participat la şedinţa extinsă a Consiliului de Coordonare Eurasiatic şi Consiliul de Afaceri al EurAsEC. La lucrările Consiliului a participat şi Secretarul General al Comunităţii Economice EurAsEC, Tair Mansurov şi fostul viceprim-ministru al Rusiei, în prezent Preşedinte al Consiliului Coordonator de Afaceri al EurAsEC, Soskovets Oleg.

Preşedintele Biroului Executiv al Grupului de Iniţiativă privind desfăşurarea Referendumului în Republica Moldova, Victor Şelin a intervenit cu un cuvînt de salut. În discursul său, liderul Partidului Social Democrat a declarat că poporul moldovenesc, spre deosebire de poziţia oficială a AIE, susţin aderarea la Uniunea Vamală, acest lucru fiind confirmat prin rezulatul sondajul de opinie realizat, potrivit căruia 57% dintre cetăţeni susţin ideea aderării Republicii Moldova la Uniunea vamală şi EurAsEC.

Victor Şelin, a subliniat că Republica Moldova îşi doreşte aderarea la Uniunea Vamală drept zonă Economică Liberă şi să se specializeze în exportul şi importul de mărfuri, atât din UE în Uniunea Vamală, cît şi în direcţia opusă.

Oficialii de stat şi reprezentanţii mediului de afaceri prezenţi la şedinţă, au remarcat că la sud-vestul Uniunii Vamale, Republica Moldova ar putea deveni o poartă de acces pentru comerţul exterior. De asemenea, Consiliul de Afaceri al EurAsEC a menţionat că este pregătit să investească în Republica Moldova pentru a restabili întreprinderile de prelucrare a produselor alimentare, care nu pot produce în ţările nordice ale Uniunii Vamale.

Investiţiile sunt orientate pentru restabilirea sectorului din horticultură, dat fiind faptul că există o semnificată cerere la fructe proaspete, în special fructe cu sîmbure, cum ar fi caise, piersici, cireşe, vişine, prune sunt solicitate în industria de produse de patiserie şi fabricarea de iaurt, în ţările Uniunii Vamale.

Volumul total, care poate fi produs în Republica Moldova în domeniul agriculturii, viitorii parteneri ai Moldovei sunt gata pentru a fi comercializate pe deplin pe piaţa Uniunii Vamale.

Părţile au convenit că, pînă la aderarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală, în Moldova va avea loc o şedinţă extinsă a Consiliului de Afaceri EurAsEC cu scopul de colaborare antreprenorială a membrilor Uniunii Vamale şi a întreprinzătorilor din Moldova.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Legea cu privire la asigurarea egalităţii: un cadru legal pentru străini, turişti, experţi, homosexuali, pedofili; numai nu moldoveni Comentariul liderul PSD Victor Şelin cu privire la achiziţionarea a 3 maşini de lux