Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comentariul liderul PSD Victor Şelin cu privire la achiziţionarea a 3 maşini de lux

|versiune pentru tipar||
PSD / 31 mai 2012
Partidul Social Democrat

Chiar dacă în Republica Moldova exista 880 mii de pensionari, persoane cu dizabilităţi, persoane a căror venituri nici nu ajung la suma de 1500 de lei, cele mai importante personalităţi din stat, reprezentanţii a celor 3 funcţii cheie în stat îşi doresc cele mai luxoase automobile. Se pare că Nicolae Timofti, preşedintele statului, Vlad Filat, prim-ministru şi Marian Lupu, Preşedintele legislativului nu mai sunt mulţumiţi de maşinile pe care le au, care de fapt tot sunt de lux, Mercedes şi Lexus. Totodată, aceste persoane notorii beneficiază de cea mai calificată pază de corp şi cea mai scumpă, dar şi de organe de poliţie care asigură accesul rapid al acestora spre destinaţia necesară. Şi, cu toate acestea, premierul declară că situaţia economică este în descreştere, există probleme privitor la neajunsurile bugetare şi imposibilitatea de a majora salariile profesorilor.

În statele europene, spre exemplu Belgia, stat unde foarte des merg oficialii noştri, liderii acestui stat se limitează doar la maşină cu şofer, fără escorte adiţionale. Cu siguranţă Vlad Filat ar fi putut beneficia de un ajutor umanitar din partea europenilor de vreo maşină dacă apela, dar este mult mai uşor să bagi mîina în bugetul statului, bani adunaţi din contribuţiile cetăţenilor simpli.

PSD sugerează liderilor noştri să respingă decizia de a procura 3 automobile şi chiar de a reduce din numărul persoanelor din paza de corp. Dacă cineva din ei doreşte să fie în siguranţă să îşi asigure această protecţie din banii proprii şi nu din banii poporului.

Sursa: www.psdm.md

Conducerea PSD şi a Grupului de Iniţiativă a participat la şedinţa extinsă a Consiliului de Afaceri din EurAsEC PSD: “Părinţii şi copii trebuie să boicoteze acţiunile organizate de guvernare dedicate Zilei Internaţionale a Copiilor”