Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

CEC a eliberat listele de subscripţie şi legitimaţiile pentru membrii Grupului de Iniţiativă pentru desfăşurarea Referendumului Republican legislativ pentru aderarea RM la tratatele de constituire a Comunităţii Economice Euroasiatice

|versiune pentru tipar||
PSD / 20 aprilie 2012
Partidul Social Democrat

Astăzi Comisia Electorală Centrală a eliberat listele de subscripţie şi legitimaţiile pentru membrii Grupului de Iniţiativă pentru desfăşurarea Referendumului Republican legislativ pentru aderarea Republicii Moldova la tratatele de constituire a Comunităţii Economice Euroasiatice, de formare a teritoriului vamal unic şi de constituire a Uniunii Vamale.

Preşedintele CEC, Iurie Ciocan a precizat că doar persoanele legitimate vor avea dreptul de a colecta semnături de la cetăţenii moldoveni, cei care vor susţine iniţiativa de aderare la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. În acelaşi timp, Iurie Ciocan a anunţat că hotărîrea CEC din 13 aprilie 2012 a fost publicată în Monitorul Oficial, fapt care confirmă înregistrarea oficială a Grupului de Iniţiativă şi permiterea colectării de semnături pe perioada de 3 luni de zile.

Secretarul Biroului Grupului de Iniţiativă, Ruslan Bîrlădeanu a subliniat că urmează să aibă loc mai multe întruniri atît la nivel de raion, cît şi de oraşe, unde cetăţenii vor fi informaţi privind iniţiativa de desfăşurare a Referendumului Republican Legislativ, drept urmare fiind colectate semnături de la susţinători din întreaga ţară.

Amintim că la 10 martie 2012, a avut loc Adunarea Cetăţenilor, unde a fost primită hotărîrea de a desfăşura Referendumul republican legislativ pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală. La această Adunare a fost constituit Grupul de Iniţiativă în număr de 1164 persoane, iar ulterior 1136 din aceştea au fost înregistraţi la Comisia Electorală Centrală.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Poziţia PSD privind intentarea cauzei penale pe numele lui Sergiu Coropceanu, Secretar General PSD şi transmiterea dosarului Procuraturii Generale Astăzi o delegaţie a Partidului Social Democrat pleacă într-o vizită oficială în Republica Populară Chineză