Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

CEC a decis: Grupul de Iniţiativă privind desfăşurarea referendumului a fost înregistrat

|versiune pentru tipar||
PSD / 13 aprilie 2012 | 
Partidul Social Democrat

Astăzi, 13 aprilie 2012, Comisia Electorală Centrală a înregistrat Grupul de Iniţiativă pentru desfăşurarea Referendumului republican legislativ privind aderarea Republicii Moldova la tratatele de constituire a Comunităţii Economice Euroasiatice, de formare a teritoriului vamal unic şi de constituire a Uniunii Vamale.

În aceiaşi şedinţă, CEC a aprobat modelul de legitimaţie pentru membrii Grupului de Iniţiativă şi modelul listelor de subscripţie.

În calitate de membri ai Grupului de Iniţiativă, cu dreptul de colectare a semnăturilor de la susţinătorii Referendumului, au fost înregistraţi 1136 persoane.

De asemenea, Comisia Electorală Centrală a alocat 3 luni, din momentul publicării Hotărîrii în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, pentru colectarea semnăturilor.

Victor Şelin, Preşedintele Grupului de Iniţiativă, prezent la şedinţa CEC, a menţionat că proiectul de lege supus Referendumului are valoare supremă şi că acesta după aprobarea la Referendum va deveni obligatoriu pentru implementare pentru toate instituţiile statului. Pe lîngă faptul că această Lege va aduce un şir de avantaje economice cetăţenilor Republicii Moldova, este o premieră în istoria ţării cînd cetăţenii vor participa direct la administrarea statului, a subliniat Victor Şelin.

Hotărîrea Comisiei Electorale Centrale urmează să fie publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova săptămîna viitoare.

Centrul de presă al Grupului de iniţiativă
Sursa: www.psdm.md

Comentariu la intenţia de a deschide benzinării pe teritoriul punctelor vamale Conducerea Partidului Social Democrat va întreprinde o vizită oficială în Republica Populară Chineză