Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 20 de ani a staţionării trupelor de pacificare

|versiune pentru tipar||
PSD / 26 iulie 2012
Partidul Social Democrat

Cu ocazia aniversării a 20 de ani a staţionării trupelor de pacificare, Partidul Social Democrat a adresat un mesaj Preşedintelui Federaţiei Ruse — Vladimir Putin, Ministrului Apărării al Federaţiei Ruse — Anatolii Serdiucov şi Preşedintelui Republicii Moldoveneşti Nistrene — Evghenii Şevciuc.

Social-democraţii îşi exprimă recunoştinţa faţă de autorităţile ruse pentru implicarea misiunii de pacificare şi pentru menţinerea păcii în perimetrul rîului Nistru. Datorită acestora, pe parcursul a 20 de ani poporul Moldovei trăieşte în linişte şi pace. În acest sens, PSD apreciază pozitiv şi faptul că Federaţia Rusă este şi intermediar şi drept stat garant în negocierile de soluţionare a conflictului transnistrean în formatul 5+2.

Totodată, Partidul Social Democrat a propus autorităţilor din Transnistria şi Moldova să semneze un acord, drept măsură de încredere reciprocă, şi să elimine punctele vamale şi de frontieră de-a lungul râului Nistru. Cu toate acestea, pacificatorii ar fi trebuit să se transfere în cazarmă, şi numai doar la necesitate şi printr-o decizie a Comisiei Unificate de Control să revină la punctele de trecere.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Grupul de Iniţiativă a informat EuroAsEC despre colectarea a 232 mii de semnături Uniunea Vamală calea către reintegrarea Republicii Moldova