Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Grupul de Iniţiativă a informat EuroAsEC despre colectarea a 232 mii de semnături

|versiune pentru tipar||
PSD / 26 iulie 2012
Partidul Social Democrat

Astăzi, Grupul de Iniţiativă pentru desfăşurarea Referendumului Republican Legislativ privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan a expediat o scrisoare oficială, prin care informează Secretarul General al Comunităţii Economice Euroasiatice, Tair Mansurov, că la 20 iulie 2012 la Comisia Electorală Centrală au fost depuse 232 095 de semnături ale cetăţenilor, care susţin iniţiativa de organizare a referendumului, ceia ce corespunde legislaţiei în vigoare şi permite CEC să ia decizia de iniţiere a referendumului.

Totodată, Preşedintele grupului de Iniţiativă, Victor Şelin a menţionat faptul, că Comisia Electorală Centrală îşi va anunţa decizia peste 15 zile, imediat după ce Comisia specială de examinare va verifica veridicitatea semnăturilor colectate.

Astfel, Grupul de Iniţiativă este în aşteptarea deciziei CEC, care urmează împreună cu listele de subscripţie să fie transmisă către Parlamentul RM, pentru ca acesta să stabilească data desfăşurării referendumului.

O data preliminară în acest sens, a fost propusă data de 18 noiembrie 2012.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Comisia Electorală Centrală va verifica autenticitatea semnăturilor timp de 15 zile Mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 20 de ani a staţionării trupelor de pacificare