Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comisia Electorală Centrală va verifica autenticitatea semnăturilor timp de 15 zile

|versiune pentru tipar||
PSD / 23 iulie 2012
Partidul Social Democrat

În ziua de vineri, 20 iulie 2012, Grupul de Iniţiativă pentru desfăşurarea Referendumului republican legislativ privind aderarea Republicii Moldova la tratatele de constituire a Comunităţii Economice Euroasiatice, de formare a teritoriului vamal unic şi de constituire a Uniunii Vamale, a predat la Comisia Electorală Centrală listele de subscripţie cu semnăturile susţinătorilor Referendumului.

Pentru recepţionarea listelor de subscripţie, Comisia Electorală Centrală a creat o comisie specială, formată din lucrătorii CEC şi membrii Grupului de iniţiativă, care a constatat predarea a 7758 de liste de subscripţie, conţinînd 232 094 semnături ale susţinătorilor.

Este necesar de menţionat, că semnăturile au fost colectate într-o cantitate mult mai mare, decît minimul necesar de 200 mii, iar procesul de colectare s-a desfăşurat în toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv şi în cele din UTA Găgăuzia.

În afară de mun. Chişinău şi mun. Bălţi, unde au fost colectate 38122 şi respectiv 19450 de semnături, cei mai mulţi susţinători şi-au pus semnăturile pentru desfăşurarea referendumului în raioanele Taraclia, Comrat şi Ceaîr-Lunga, unde au fost colectate mai mult de 10 mii de semnături.

O informaţie mai amplă, referitor la cantitatea de semnături colectate pe fiecare raion în parte, este amplasată pe site-ul www.referendum.md.

Conform Codului electoral, în termen de 15 zile de la prezentarea listelor de subscripţie, Comisia Electorală Centrală va verifica autenticitatea semnăturilor de pe listele care au fost prezentate, adoptînd o hotărîre în acest sens.

În documentele depuse la CEC, Grupul de Iniţiativă a preconizat, ca Referendumul republican legislativ să se desfăşoare pe data de 18 noiembrie 2012.

Sursa: www.psdm.md

Prima victorie într-o cale lungă! Grupul de Iniţiativă a informat EuroAsEC despre colectarea a 232 mii de semnături