Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD a adresat un mesaj de salut delegaţilor Congresului al XVIII-lea al Partidului Comunist Chinez

|versiune pentru tipar||
PSD / 31 octombrie 2012
Partidul Social Democrat

Astăzi, Partidul Social Democrat din Republica Moldova a transmis o scrisoare oficială în adresa Secretarului General al Partidului Comunist Chinez, d-lui Hu JINTAO prin care a adresat un mesaj de salut delegaţilor Congresului al XVIII-lea al Partidului Comunist Chinez.

La acest Congres, care se va desfăşura pe data de 8 noiembrie 2012, urmează să fie desemnată noua conducere a Partidului Comunist Chinez şi trasate noi strategii de dezvoltare a Republicii Populare Chineze.

În mesajul său de salut, Partidul Social Democrat din Republica Moldova a calificat acest for înalt al Partidului Comunist Chinez drept o reuniune extrem de importanta atît pentru Republica Populară Chineză, cît şi pentru întreaga comunitate internaţională.

În acest context, Partidul Social Democrat din Republica Moldova îşi exprimă convingerea, că la Congres se va pune baza unei noi etape în dezvoltarea Republicii Populare Chineze, iar noua echipă de conducere a Partidului Comunist va avea misiunea de a continua construcţia unei societăţi prospere, care va aprofunda realizarea reformelor şi va accelera dezvoltarea economiei naţionale făcînd faţă tuturor provocărilor contemporane.

Este important de menţionat, că la 19 decembrie 2011, au fost stabilite relaţii oficiale între Partidul Comunist Chinez şi Partidul Social Democrat din Moldova. Avînd relaţii strînse de înfrăţire între formaţiuni, Partidul Social Democrat din Republica Moldova, în mesajul său subliniază faptul, că Republica Populară Chineză poate fi mîndră de reuşitele obţinute pe parcursul ultimei perioade, ceea ce denotă capacitatea Partidului Comunist Chinez în monitorizarea tuturor proceselor statului şi controlul dezvoltării economiei naţionale.

Această adresare de felicitare din partea Partidului Social Democrat din Republica Moldova urmează să fie publicată şi în ziarul oficial al Partidului Comunist Chinez “Rénmín Rìbào” (trad. “Ziarul Poporului”).

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Declaraţia PSD cu privire la acţiunile de protest începute de Confederaţia Naţională a Sindicatelor Victor Şelin l-a chemat în judecată pe Marian Lupu