Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia PSD cu privire la acţiunile de protest începute de Confederaţia Naţională a Sindicatelor

|versiune pentru tipar||
PSD / 19 octombrie 2012
Partidul Social Democrat

Încă anul trecut Partidul Social Democrat a atenţionat cetăţenii statului privind situaţia precară la care ne-au adus guvernanţii AIE. Tot anul trecut, PSD a organizat mai multe acţiuni de protest privind dezacordul faţă de politica bugetar-fiscală, care nu venea în interesul cetăţenilor, dar cu scopul de a băga mîina în buzunarele cetăţenilor tocmai pentru a acoperi lacunele în bugetul statului.

Astăzi, PSD salută reacţia Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova care a decis desfăşurarea unei acţiuni de protest în masă, pentru a-şi exprima indignarea faţă de proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013.

Populaţia ţării este impusă să achite tot mai mulţi bani, iar aceasta nu este altceva decît utilizarea cetăţenilor în satisfacerea intereselor personale şi a intereselor de partid. Chiar dacă guvernanţii motivează acţiunile sale drept o condiţie austeră impusă de structurile internaţionale, PSD califică aceste acţiuni drept ordine directe parvenite de la actori europeni, faţă de care membrii Alianţei pentru Integrare Europeană au demonstrat fidelitate.

AIE prin intermediul tuturor serviciilor sociale colectează bani la direct, mai mult ca atît fiind susţinute şi plăţile adiţionale neoficiale, care vin să subvenţioneze incapacitatea statului de a respecta normele constituţionale care prevăd cel puţin asigurarea educaţiei gratuite, a serviciilor medicale gratuite şi a unui venit echivalent minimului de existenţă.

Astăzi cei din AIE caută diverse scheme de estorcare de bani de la populaţie, dar neglijează nivelul de trai, nivelul de salarizare şi persoanele care şi pînă în ziua de astăzi primesc de la stat sume mizere, deşi au contribuit la dezvoltarea economiei naţionale cu ani buni de muncă în folosul statului.

Toate programele şi iniţiativele lăudăroase ale celor de la guvernare au alimentat speranţele oamenilor la o viaţă mai bună, însă ilegalităţile şi iresponsabilităţile guvernanţilor au trecut de orice limită. PSD va susţine acţiunile sindicaliste, şi consideră că Guvernul şi Parlamentul trebuie să iasă public şi să recunoască umilinţa la care a fost supusă populaţia ţării. Presiunile fiscale, majorarea contribuţiilor individuale şi alte taxe percepute de la moldoveni depăşesc practic dublu taxele înaintate cetăţenilor din spaţiul CSI.

Social-democraţii, întotdeauna au pledat ca şi sindicaliştii pentru apărarea cetăţenilor şi garantarea echităţii sociale, mai mult ca atît că în situaţia actuală este nevoie ca şi CNSM şi PSD să depună toate eforturile, iar noi garantăm sprijinul formaţiunii pentru a cere celor aflaţi la guvernare şi de a le reaminti că doar prin protecţia cetăţenilor săi, Republica Moldova ar putea deveni un stat cu adevărat democrat şi tentant pentru populaţie.

Este timpul pentru a ne cere ce ne aparţine nouă — puterea statului aparţine poporului, iar cei care nu satisfac voinţa poporului nu merită să stea în fotoliile guvernamentale şi parlamentare ale Republicii Moldova.

Sursa: www.psdm.md

Declaraţia Partidului Social Democrat privind incidentele de astăzi din Parlamentul Republicii Moldova PSD a adresat un mesaj de salut delegaţilor Congresului al XVIII-lea al Partidului Comunist Chinez