Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia Partidului Social Democrat privind incidentele de astăzi din Parlamentul Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 18 octombrie 2012
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat condamnă acţiunile colaboratorilor Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, precum şi a conducerii Parlamentului de a interzice Preşedintelui PSD Victor Şelin să asiste la şedinţele plenare ale Parlamentului.

Aplicarea forţei faţă de liderul PSD constituie un abuz din partea organelor abilitate cu dreptul de verificare şi permitere a accesului în clădirea în care se desfăşoară şedinţele în plen a Parlamentului. Cu atît mai mult, că atît Constituţia cît şi Regulamentul Parlamentului prevede clar că şedinţele sunt publice şi orice cetăţean al Republicii Moldova poate asista la şedinţele plenare. Procedura conform Regulamentului privind accesul, ordinea şi securitatea în Parlament a fost respectată.

Trebuie să menţionăm, că intimidarea liderului Partidului Social Democrat Victor Şelin s-a intensificat în momentul declarării deschise de către acesta că în Republica Moldova s-a instalat dictatura AIE şi declaraţiei comune a Partidului Social Democrat şi Partidului Comuniştilor din Republica Moldova privind consolidarea eforturilor în lupta politică împotriva AIE şi organizării Referendumului republican legislativ privind aderarea Republicii Moldova la Comunitatea Economică Euroasiatică şi Uniunea Vamală.

Nici o acţiune din partea reprezentanţilor AIE sau a structurilor subjugate de aceştia nu ne va împiedica şi nu ne va speria în lupta pentru interesele cetăţenilor Republicii Moldova. Mai mult ca atît, ne face mai puternici pentru a fi alături de liderul nostru Victor Şelin.

Centru de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

PSD a adresat o scrisoare oficială în adresa şefului misiunii diplomatice române Declaraţia PSD cu privire la acţiunile de protest începute de Confederaţia Naţională a Sindicatelor