Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia PSD cu privire la participarea domnilor Timofti, Filat şi Lupu la votarea improvizată pentru preşedintele SUA

|versiune pentru tipar||
PSD / 7 noiembrie 2012
Partidul Social Democrat

Întreaga societate moldovenească a rămas nedumerită de evenimentul organizat astăzi la Chişinău de către Ambasada Statelor Unite ale Americii, prin care întreaga conducere a Republicii Moldova: Nicolae Timofti, Marian Lupu şi Vladimir Filat a participat la votarea noului preşedinte american.

Deşi a fost o votare improvizată şi nu avea cum să decidă soarta viitorului preşedinte american, aceasta constituie o acţiune de înjosire a ţării noastre, inclusiv la nivel internaţional.

Este o premieră cînd liderii AIE, în mod public, recunosc dependenţa sa de cercurile de influienţă americană distanţîndu-se de la propriul popor. Chiar şi conducătorii celor mai slabe ţări din Asia sau Africa, care activează în interesul SUA, nu şi-au permis acest lucru.

Demonstraţia dependenţei şi subordonării, prin participarea la alegerea “ŞEFULUI”, conducătorii AIE, de fapt, au transmis propriului popor mesajul cine cu adevărat este conducătorul Republicii Moldova.

Reamintim liderilor AIE, că trădarea faţă de ţară şi propriul popor nu poate fi trecută cu vederea şi că vinovaţii vor fi traşi la răspundere, iar evenimentele din Georgia, unde “sluga americană”, împreună cu tot regimul american a eşuat trebuie să le fie exemplu.

Serviciul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Victor Şelin l-a chemat în judecată pe Marian Lupu Depunerea cererii la Procuratura Generală privind falsificările din partea colaboratorilor şi organelor de urmărire penală în dosarul privind acţiunile din 5 august 2012