Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD s-a adresat misiunilor diplomatice pentru ca acestea să se expună pe cauza penală intentată lui Victor Şelin

|versiune pentru tipar||
PSD / 12 noiembrie 2012
Partidul Social Democrat

În timp ce Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin se află în faţa judecătoriei mun. Bălţi pe cauza penală intentată în adresa lui, PSD a adresat o solicitare misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău pentru a se autosesiza cu privire la acţiunile ilegale întreprinse de către Guvernarea AIE, care a deschis un dosar penal pentru evenimentele unioniste desfăşurate la Bălţi.

În adresarea sa, PSD a anunţat reprezentanţii misiunilor diplomatice privitor la fărădelegile AIE în cazul respectiv, mai mult ca atît accentuează că evenimentele cu caracter unionist desfăşurate în Republica Moldova sunt neconstituţionale şi reprezentanţii administraţiei locale nu aveau bază juridică pentru a autoriza respectiva acţiune.

În acest context, PSD consideră că misiunile diplomatice ale statelor UE acreditate în RM trebuie să se expună cu privire la “valorile democratice” realizate de membrii AIE, şi pentru care drepturile omului nu mai prezintă o prioritate, acestea fiind încălcate cu vehemenţă.

Preşedintele PSD, Victor Şelin se va adresa în toate instanţele judiciare pentru a prezenta informaţii doveditoare a nevinovăţiei sale, mai mult ca atît va merge şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi va sesiza organismele internaţionale cu scopul de a trage la răspundere persoanele aflate la conducerea statului moldovenesc.

Dacă va fi ignorată adresarea respectivă, PSD va considera că misiunile diplomatice ale statelor europene acreditate la Chişinău nu fac altceva decît să încurajeze acţiunile actualei “coaliţii democratice”, iar vectorul proeuropean nu este altceva decît o dictatură camuflată în valorile democraţiei moderne.

Serviciul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Pavlicenco s-a coborît pînă la nivelul ca să mintă şi mass-media Sergiu Coropceanu: Controlul Societăţii Civile asupra puterii