Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD: Parlamentul trebuie să stabilească data desfăşurării referendumului republican legislativ de aderare a RM la Uniunea Vamală

|versiune pentru tipar||
PSD / 5 martie 2013
Partidul Social Democrat

Alianţa pentru Integrare Europeană a demis Guvernul Filat, fapt care confirmă încă o dată că AIE nu există. În acest context, Partidul Social Democrat este ferm convins că atît PD cît şi PL vor recurge la practica politică şi tactici coruptibile în căutările deputaţilor mercantili, pentru a-şi asigura voturile necesare pentru desemnarea unui nou Prim-ministru, care necondiţionat se va supune liderilor PD şi PL. Grupul socialiştilor, deja în repetate rînduri, a demonstrat loialitate PD, însă problema este de fapt cu cine se va negocia susţinerea prin vot a unui nou premier, la ce sumă sau în schimbul acoperirii unor fapte ilegale şi compromiţătoare ale unuia din aleşii parlamentari, care vor vota candidatura propusă, fiind presaţi de către Procuratura Generală sau al Centrului Naţional Anticorupţie.

PSD nu va pierde timpul cu tot felul de deducţii care vor fi paşii ce urmează să le facă cei din PD şi PL, obiectivul nostru este de a solicita actualului Parlament votarea imediată a stabilirii unei date de desfăşurare a Referendumului Republican Legislativ de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan. Reamintim că PSD a înaintat proiectul de lege privind stabilirea datei referendumului, ba mai mult, anul trecut PCRM şi PSD au semnat un acord de consolidare a eforturilor pentru convingerea legislativului de a petrece referendumului republican, fapt pentru care PCRM a reiterat propunerea sa de a introduce aceste proiect de lege pe ordinea de zi a şedinţei plenare.

Cu susţinerea PCRM, este nevoie de a consolida cetăţenii şi printr-o acţiune în masă de a obliga deputaţii din Parlament de a vota respectivul proiect, care, în primul rînd, prevede dreptul cetăţenilor de a decide viitorul său de sine stătător, iar puterea statului trebuie să se supună voinţei poporului. Cetăţenilor le este indiferent, care forţă politică se află la conducerea statului, moldovenii vor fi recunoscători guvernanţilor pentru acţiunile întreprinse în scopul restabilirii nivelului economic şi dezvoltării statului nostru.

PSD vor oferi cetăţenilor posibilitatea de a monitoriza conducerea statului prin instituirea Camerei Obşteşti a Republicii Moldova. Acest organ va fi în drept să conteste la Curtea Constituţională hotărîrile Guvernului şi proiectele de legi aprobate în Parlament.

Doar prin desfăşurarea unui referendum şi garantarea controlului autorităţilor de către popor, Partidul Social Democrat va putea asigura o democraţie unitară şi suveranitatea Republicii Moldova.

Sursa: www.psdm.md

“Un Mărţişor pentru cel drag” Comentariul Secretarului General PSD Sergiu Coropceanu cu privire la situaţia politică din ţară după demisia Guvernului şi perspectivele de viitor