Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

“Ţara de succes” a AIE a devenit “realitatea neagră” a cetăţenilor Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 21 martie 2013
Partidul Social Democrat

Declaraţiile înalţilor oficiali europeni Stefan Fule, comisarul european pentru extindere şi Dirk Schuebel, şeful delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău vin să confirme că activitatea guvernării partidelor din Alianţa pentru Integrare Europeană a avut la bază doar minciuna şi ducerea în eroare a cetăţenilor Republicii Moldova.

Libera circulaţie a cetăţenilor ţării noastre pe teritoriul Uniunii Europene nu a fost şi nu este pe ordinea de zi a oficialilor europeni. Acest lucru s-a ştiut dintotdeauna, pe simplu motiv, că actuala guvernare nu a făcut nimic pentru realizarea cerinţelor impuse de UE şi în primul rînd securitatea la frontieră prin soluţionarea conflictului transnistrean.

Mai mult de cît atît, Alianţa pentru Integrare Europeană a ştirbit din imaginea Uniunii Europene prin prezentarea “visurilor” de circulaţie liberă drept un fapt aproape realizat şi garantat de UE.

Acoperirea tuturor insucceselor: corupţia în sistemul de stat, implicarea liderilor AIE şi a multor membri ai Guvernului, precum şi deputaţi din cadrul AIE în scheme de corupţie şi furt de bani publici, împărţirea sferelor de influenţă etc. cu un vis frumos, a ţinut Alianţa o perioadă la guvernare şi a avut un anumit sprijin, care astăzi s-a epuizat. Cetăţenii Republicii Moldova au aflat adevărul, chiar de la oficialii europeni, că nu vor putea circula liber în spaţiul UE.

Partidul Social Democrat a menţionat de mai multe ori că libera circulaţie în spaţiul UE, pentru cetăţenii Republicii Moldova, este imposibilă şi că speranţa acordată de AIE este o minciună.

Este evident şi faptul, că cetăţenii Republicii Moldova nu constituie un interes pentru Uniunea Europeană, aceasta este preocupată de realizarea propriilor interese pe teritoriul ţării noastre.

Tocmai e timpul ca şi cei, care pînă nu demult, sperau la anumite avantaje în urma aderării Republicii Moldova la UE şi acceptarea unui regim liber de circulaţie să se alăture majorităţii cetăţenilor, care înţeleg că reanimarea economiei şi soluţionarea problemelor sociale pot fi realizate în urma aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan şi să cerem împreună ca Parlamentul să numească data desfăşurării referendumului republican legislativ. Printr-o singură decizie, a noastră, vom obţine: libera circulaţie a oamenilor, libera circulaţie a mărfurilor, libera circulaţie a capitalului.

Sursa: www.psdm.md

PSD va realiza proiecte socio-culturale in parteneriat cu Partidul Comunist Chinez Şelin: “Regret că Voronin a ales AIE”