Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Cetăţenii trebuie să înţeleagă furmula de calcul al tarifului pentru energia electrică!

|versiune pentru tipar||
PSD / 1 aprilie 2013
Partidul Social Democrat

Mâine, Partidul Social Democrat va protesta împotriva majorării tarifelor la energia electrică. Potrivit Secretarului General al PSD Sergiu Coropceanu, mâine protestatarii vor cere ca ANRE, în nici un caz, să nu examineze cererea furnizorului Gas Natural Fenosa privind majorarea tarifului.

Coropceanu considera că cetăţenilor trebuie să li se acorde informaţii corecte despre ceea ce se întâmplă pe această piaţă. Potrivit social-democratului, între companiile care furnizează energie electrică din Moldova, există o înţelegere. La miting, cetăţenii vor cere ca activităţile acestor societăţi să fie monitorizate de instituţiile specializate. “Vom insista ca informaţia să fie făcută publică şi, atâta timp cât acest lucru nu se întâmplă, ANRE nu are dreptul de a examina posibilitatea de a majora tariful”, a declarat Coropceanu.

PSD face un apel către organizaţiilor relevante, cu solicitarea de a lua în considerare activităţile furnizorilor. Coropceanu a declarat că PSD nu intenţionează să se limiteze doar la o singură acţiune, ci vor protesta atâta timp pînă cînd cetăţenii vor fi auziţi.

PSD iese la proteste împotriva majorării preţurilor la energia electrică

Marţi, pe 2 aprilie, Partidul Social Democrat organizează o acţiune de protest împotriva majorării tarifelor pentru energia electrică. Acest anunţ este făcut pe o reţea de socializare de către Victor Şelin, organizatorul acţiunii.

Acţiunea de protest va începe la orele 10.00 în faţa clădirii ANRE, iar cetăţenii ce vor participa la protest se vor aduna la 9.30 în faţa Teatrului dramatic rus “A.P. Cehov”. Organizatorii acţiunii invită toţi cetăţenii revoltaţi de potenţiala majorare a preţurilor cu 14% să participe la acţiunea de protest.

Aducem aminte că săptămâna trecută Gas Natural Fenosa a cerut majorarea tarifelor pentru energia electrică cu 14%, începând cu 1 aprilie a anului curent, şi a trimis cererea respectivă către ANRE.

Sursa: www.psdm.md

Păcală şi Tîndală au aderat la PSD Acţiune de protest împotriva solicitării de majorare a tarifului pentru energie electrică