Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD: Moldovenii au dreptul la vot — drept fundamental prevăzut de Constituţia RM

|versiune pentru tipar||
PSD / 21 mai 2013
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat califică josnice modificările Codului Electoral aprobate de către deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova. Pe lîngă faptul că anume cetăţenii moldoveni aflaţi la muncă peste hotare subvenţionează economic statul nostru, actuala conducere le restricţionează dreptul de a vota, un drept fundamental prevăzut de către Constituţia Republicii Moldova.

În acest sens, PSD a emis o notă informativă asociaţiilor disporilor moldoveneşti tocmai pentru a-i atenţiona privitor la nepăsarea actualei guvernări şi îngrădirea dreptului de a participa la alegeri libere şi deschise cum era pînă acum.

“Considerăm că comuniştii conduşi de Vladimir Voronin şi liberal -democraţii conduşi de Vlad Filat au luat această decizie din frica faţă de dvs., dat fiind faptul că economia ţării, pe parcursul ultimilor ani s-a ţinut doar datorită transferurilor pe care le-au făcut cei aflaţi peste hotare şi care au constituit în ultimii 3 ani, peste 6 miliarde de dolari”, se menţionează în scrisoarea oficială.

Cert este că nimeni din actuala conducere nu a conştientizat faptul că aşteptările oamenilor au fost o ultimă speranţă în asigurarea unui trai decent pentru cetăţenii statului nostru şi că de fapt Vlad Filat, Vladimir Voronin, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu au evidenţiat propriile interese şi de partid, fapt care a dezamăgit întreaga societate, ba mai mult comunitatea internaţională.

Atît PCRM cît şi PLDM îşi dau bine seama că la următoarele alegeri vor trebui să răspundă în faţa cetăţenilor aflaţi la muncă peste hotare şi tocmai din aceste considerente limitează dreptul la vot.

Credem că este o datorie comună de a informa cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotare despre aceasta şi să-i invităm la o monitorizare permanentă a acţiunilor actualei guvernări, pentru ca în cadrul alegerilor viitoare să putem vota corect.

Sursa: www.psdm.md

PSD a desfăşurat acţiunea socială “Mama + Tata + Eu = o familie fericită” Declaraţia Partidului Social Democrat cu privire la intenţia de a îngrădi drepturile cetăţenilor