Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Adresarea Partidului Social Democrat către reprezentanţii mass-media din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 25 iunie 2013
Partidul Social Democrat

Stimaţi reprezentanţi mass-media,

Pînă şi astăzi Parlamentul RM, potrivit prevederilor constituţionale funcţionează avînd ca bază democraţia reprezentativă, atunci cind cetăţenii statului încredinţează dreptul său suveran organului puterii legislative reprezentative.

Cu toate acestea, indiferent de partidele sau majoritatea parlamentară, care au primit sprijinul oamenilor de a gestiona treburile de stat, acestea nu şi-au îndeplinit angajamentele preelectorale în faţa cetăţenilor. Aceasta denotă clar faptul că în Republica Moldova persistă criza sistemului puterii de stat, pe cînd elita politică a ţării nici nu intenţionează, în interes public să continue cu modernizarea sistemului politic al ţării.

În aceste condiţii, iniţiativa transformărilor în Republica Moldova a venit prin exprimarea voinţei poporului din Moldova.

Astfel a fost creată platforma civică ADUNAREA POPULARĂ a MOLDOVEI care a elaborat un nou proiect de Constituţie a Republicii Moldova, care urmează a fi supus dezbaterilor publice. Proiectul noii Constituţii este plasat pe reţeaua socială www.apm.md, care permite fiecărui cetăţean de a-şi expune public poziţia sa civică pe fiecare articol al proiectului noii Constituţii, precum şi să scrie propria versiune pentru orice articol al proiectului noii Constituţii. Fiecare din propunerile înregistrate pe site va putea fi susţinută prin votul utilizatorilor de reţea, iar cele care vor primi un număr semnificativ de voturi, vor fi incluse în proiectul final al noii Constituţii a Republicii Moldova, care vor fi acceptate de către cetăţenii din Moldova în cadrul şedinţei de constituire a Adunării Populare a Republicii Moldova.

Partidul Social Democrat se adresează tuturor instituţiilor media din Moldova pentru susţinerea şi mediatizarea procesului dezbaterilor publice a proiectului noii Constituţii a Republicii Moldova.

Potrivit proiectului noii Constituţii, partidele politice existente astăzi nu vor avea dreptul de a înainta reprezentanţi ai poporului pe liste de partid, ceea ce exclude posibilitatea promovării intereselor înguste de partid pentru propagarea ideii aprobării unei noi constituţii.

În speranţa că mass-media din Moldova nu vor rămîne indiferenţi faţă de aspiraţiile poporului din Moldova.

Cu respect,

Victor ŞELIN
Preşedintele Partidului Social Democrat

Sursa: www.psdm.md

Sinodul Mitropoliei Moldovei va examina relaţia dintre Stat şi Biserică în prevederile noii Constituţii elaborate de PSD Declaraţia Partidului Social Democrat cu privire la intenţia guvernanţilor de a destrăma Republica Moldova