Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Depuneri de flori cu ocazia Sărbătorii “Limba noastră”

|versiune pentru tipar||
PSD / 31 august 2013
Partidul Social Democrat

Mai mulţi membri ai Partidului Social Democrat, însoţiţi de Secretarul general al partidului Sergiu Coropceanu, au participat astăzi la depunerea de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare din mun. Chişinău cu ocazia Sărbătorii “Limba noastră”.

“Limba noastră — Limba moldovenească — constituie o bogăţie spirituală moştenită de la străbuni, o parte a patrimoniului nostru cultural naţional, pe care suntem obligaţi să o păstrăm şi să o transmitem generaţiilor viitoare”, a menţionat Sergiu Coropceanu.

De asemenea, Secretarul general PSD a menţionat importanţa consolidării cetăţenilor ţării, indiferent de apartenenţa politică, în jurul valorilor noastre naţionale, în jurul Patrimoniului nostru naţional.

“Suntem obligaţi să păstrăm şi să transmitem generaţiilor viitoare limba noastră moldovenească, istoria noastră a Moldovei, religia noastră creştină ortodoxă, tradiţiile şi cultura noastră moldovenească. Să nu permitem infiltrarea şi promovarea valorilor străine, istoriei străine, culturii străine, pentru că, suntem un popor, avem o limbă, o istorie şi un viitor”, a mai menţionat Sergiu Coropceanu.

Totodată, Sergiu Coropceanu a accentuat importanţa studierii de către toţi cetăţenii ţării noastre a limbii moldoveneşti, care trebuie să devină mijlocul de comunicare, apropiere, prietenie şi consolidare a tuturor celor, care împreună cu poporul băştinaş formează poporul moldovenesc.

Să păstrăm acest dar şi să-l transmitem urmaşilor urmaşilor noştri!

Sursa: www.psdm.md

Declaraţia PSD: Un popor fără limbă şi istorie nu este popor Şcoala este a doua casă, care va educa copii noştri