Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

CEC trebuie să asigure participarea la vor în cadrul alegerilor parlamentare din toamna acestui an a tuturor cetăţenilor, inclusiv şi a celor cu paşapoarte de tip sovietic

|versiune pentru tipar||
PSD / 28 ianuarie 2014
Partidul Social Democrat

Astăzi, Partidul Social Democrat a adresat un demers Comisiei Electorale Centrale prin care cere ca aceasta să intervină în mod urgent, către Guvernul Republicii Moldova şi instituţiile subordonate acestuia, responsabile de realizarea planului de acţiuni privind preschimbarea paşapoartelor de tip sovietic, pentru a asigura toţi cetăţenii ţării cu acte în regulă, care vor permite participarea la alegerile parlamentare din toamna acestui an.

PSD reaminteşte, că deşi au trecut mai bine de trei luni de la aprobarea Hotărîrii nr. 776 din 04 octombrie 2013 “cu privire la aprobarea Planului de acţiuni privind preschimbarea paşapoartelor de tip sovietic”, plan care prevede şi modificarea art. 53 alin 3. din Codul Electoral al Republicii Moldova, iar în această perioadă Guvernul trebuia să realizeze un şir de acţiuni, acestea au rămas doar pe hîrtie, lucru ce ne facem să credem că intenţia adevărată a guvernării este de a înlătura peste 235 000 de cetăţeni de la participarea la vot în cadrul alegerilor parlamentare şi nu de preschimbare a documentelor.

De asemenea, Partidul Social Democrat menţionează că Comisia Electorală Centrală este instituţia abilitată cu dreptul de organizare şi desfăşurare a alegerilor, dar şi de punere în aplicare a drepturilor constituţionale ale cetăţenilor privind dreptul la vot, drept al cetăţenilor ţării consfinţit în Constituţia Republicii Moldova art. 38 şi nici o persoană, grup de persoane sau instituţie nu este în drept să il îngrădească.

Sursa: www.psdm.md

La Chişinău a avut loc prima adunare a iniţiatorilor “Puterea Poporului” Referendumul din UTA Gagauz Yeri trebuie să devină un exemplu şi pentru celelalte raioane ale Republicii Moldova