Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Cetăţenii din Ucraina s-au lăsat manipulaţi de cei care doreau să menţină puterea

|versiune pentru tipar||
PSD / 10 martie 2014
Partidul Social Democrat

Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au speculat cu starea de spirit a cetăţenilor nemulţumiţi de situaţia din Ucraina. Acest lucru a condus la faptul că în ţara vecină a avut loc o lovitură de stat, finanţată de SUA şi UE. Despre aceasta a declarat Secretarul General al Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu.

În cadrul unei emisiuni la televiziunea publică Secretarul general PSD a declarat că discuţiile telefonice publicate cu participarea politicienilor europeni şi americani susţin că UE şi SUA au manipulat opinia civică şi situaţia nefericită în ţară iar ucrainenii s-au lăsat manipulaţi de cei care au vrut să pună mâna pe putere. El a precizat că toate declaraţiile privind avertismentele şi sancţiunile din partea liderilor UE şi SUA au fost făcute în adresa conducerii Ucrainei, şi nu pentru cei care au organizat protestele şi sunt responsabili de consecinţele acestora. Astfel, şi ​​Uniunea Europeană şi SUA au utilizat şi utilizează şi în continuare politica de standarde duble în raport cu situaţia din Ucraina, a subliniat Secretarul General al PSD.

Coropceanu a comentat şi referitor la situaţia din Crimeea. El este încrezut că locuitorii Crimeei nu sunt conduşi de dorinţa de a se separa de Ucraina, ci doar au trebuit să se adreseze Rusiei pentru ajutor pentru a se proteja de grupurile radicale, care s-au intensificat în Ucraina.

Moldovenii au mai multe motive de a se revolta, decât ucrainenii

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu nu exclude faptul că poporul moldovenesc poate să se revolte împotriva guvernului. Cert este că, cetăţenii Republicii Moldova au mai multe motive pentru a inişia o revoluţie, decât vecinii noştri din Ucraina, a spus politicianul. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii de la televiziunea publică.

Potrivit lui Coropceanu, motivul săcoalei poate fi nu numai Acordul de asociere cu UE, care în opinia social-democratului poate transforma Republica Moldova într-o colonie, cu venituri mici şi un nivel ridicat de corupţie. Mai mult ca atît, Secretarul General al Partidului Social Democrat consideră că nemulţumirea se datorează faptului că liderii statului folosesc puterea încredinţată de popor pentru propria lor îmbogăţire, iar indignarea este în creştere, şi va conduce cu siguranţă la proteste în masă.

Vă reamintim că PSD consideră că este necesar de a renunţa la sistemul actual de guvernare — parlamentarismul, precum şi de la votarea deputaţilor pe liste de partid, şi sprijină instaurarea Puetrii Poporului.

Sursa: www.psdm.md

Pentru scumpele noastre, FEMEI! Funcţia de deputat nu ar trebui să acorde privilegii