Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Funcţia de deputat nu ar trebui să acorde privilegii

|versiune pentru tipar||
PSD / 11 martie 2014
Partidul Social Democrat

Deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova au adresat Preşedintelui legislativului, un demers prin care solicită construcţia unui bloc locativ în centrul oraşului, unde parlamentarii vor putea cumpăra apartamente la jumătate de preţ. Cerere este semnată de 47 de deputaţi: 16 de la Partidul Liberal Democrat din Moldova, 14 de la Partidul Comuniştilor, 7 de la Partidul Liberalilor Reformatori, 6 de la Partidul Democrat şi 4 deputaţi neafiliaţi.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin a comentat această iniţiativă drept una aberantă. “Deputatul — este alesul poporului, care trebuie să servească intereselor cetăţenilor pe perioada de 4 ani. Această funcţie nu trebuie să ofere privilegii, cu excepţia demnităţii şi statutului social”, — a spus politicianul.

Potrivit lui Victor Şelin, sistemul propus de PSD “Puterea poporului” prevede că reprezentanţii poporului nu vor avea imunitate parlamentară, salarii, automobile personale şi asistenţi, aşa cum este astăzi. Lein este convins că tocmai un sistem de acest gen este necesară societăţii noastre. “În acest an nu putem permite ca puterea să fie preluată de către partidele politice. În caz contrar, riscăm să avem iar corupţie şi va continua îmbogăţirea înalţilor demnitari în detrimentul cetăţenilor” — a subliniat liderul social-democraţilor.

Sursa: www.psdm.md

Cetăţenii din Ucraina s-au lăsat manipulaţi de cei care doreau să menţină puterea PSD solicită iniţierea unui dosar penal pe numele lui Vlad Filat