Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD solicită iniţierea unui dosar penal pe numele lui Vlad Filat

|versiune pentru tipar||
PSD / 12 martie 2014
Partidul Social Democrat

Astăzi Partidul Social Democrat a emis un demers către Procurorul General, Corneliu Gurin prin care solicită iniţierea unei cauze penale pe numele fostului Prim-ministru Vlad Filat.

“După demiterea Guvernului condus de Vlad Filat pe motive de corupţie, depăşire a atribuţiilor şi trafic de influenţă, întreaga societate a aşteptat ca instituţiile abilitate să iniţieze o cauză penală pe acest fapt şi atragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, scrie în adresare.

Potrivit social-democraţilor instituţiile statului reacţionează doar la acele cazuri care reprezintă interes pentru clanurile politice de la guvernare, care din umbra administrează procesele instituţiilor statului iar drept dovadă este că Procuratura nu s-a autosesizat în urma moţiunii de cenzură adoptate de către majoritatea parlamentarilor.

PSD reaminteşte că la 5 martie 2013, Parlamentul a adoptat moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului (Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova nr. 28 din 05 martie 2013) potrivit căreia Guvernul condus de Vlad Filat a fost demis pentru acte de corupţie, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi a traficului de influenţă.

Sursa: www.psdm.md

Funcţia de deputat nu ar trebui să acorde privilegii Rezultatele referendumului din Crimeea ar trebui să fie un semnal serios pentru UE şi SUA