Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Rezultatele referendumului din Crimeea ar trebui să fie un semnal serios pentru UE şi SUA

|versiune pentru tipar||
PSD / 17 martie 2014
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat susţine integritatea teritorială a Ucrainei şi speră că rezultatele referendumului din Crimeea va fi un semnal important pentru Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, privind necesitatea de a revizui atitudinea lor faţă de neo-fascismului şi naţionalismul radical, ai cărei membri încercă să obţină orice mijloc de a rămîne la putere în Ucraina.

PSD consideră că SUA şi UE nu ar trebui să impună sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, şi, împreună cu Rusia, să dezvolte o poziţie comună cu privire la modul şi perioada de alegere a noului guvern din Ucraina. Acest lucru va permite stoparea procesului de dezintegrare a Ucrainei şi, chiar şi ţinând cont de rezultatele referendumului, de a păstra teritoriul Crimeei în componenţa ţării.

În cazul în care UE şi SUA nu vor concluziona adecvat după referendumul din Crimeea şi nu va oferi Rusiei posibilitatea de a rezolva situaţia actuală din Ucraina, PSD va sprijini decizia Federaţiei Ruse de a include Crimeea în componenţa Federaţiei Ruse.

Reamintim că, ieri, 16 martie, în Crimeea a avut loc un referendum cu privire la aderarea peninsulei Crimeei în componenţa Rusiei ca un subiect al Federaţiei Ruse. Potrivit rezultatelor preliminare, 96.77% din populaţie şi-au exprimat voinţa pozitivă pentru aderarea Crimeei la Federaţia Rusă.

Sursa: www.psdm.md

PSD solicită iniţierea unui dosar penal pe numele lui Vlad Filat PSD va ajuta cetăţenii să îşi protejeze drepturile faţă de furnizorii de servicii