Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Victor Şelin: Moldova va trăi în pace şi prosperitate, îdoar dacă îşi va păstra neutralitatea

|versiune pentru tipar||
PSD / 21 martie 2014
Partidul Social Democrat

Astăzi, Parlamentul Republicii Moldova desfăşoara şedinţa plenului cu uşile închise pentru a discuta despre evoluţiile din regiune şi cu privire la securitatea Republicii Moldova în contextul crizei din Ucraina. Potrivit preşedintelui Partidului Social Democrat, Victor Şelin, aceasta este un spectacol politic, pus în scenă la cererea SUA şi UE.

Liderul PSD şi-a exprimat încrederea că majoritatea parlamentară va declara că Republica Moldova nu recunoaşte rezultatele referendumului din Crimeea, precum şi aderarea Crimeei şi Sevastopolului în Federaţia Rusă, şi vor avertiza cu privire la separarea inadmisibilă a Transnistriei. “Eu ştiu despre planurile insidioase ale Consiliului de guvernare Pro -europeană, unde Transnistria va fi declarată drept teritoriu ocupat. Sper ca aceste provocări, care vizează destabilizarea situaţiei din regiune, nu vor ajunge mai departe” — a declarat Şelin.

El a menţionat că PSD are o propunere pentru încheierea unui tratat între Republica Moldova şi Transnistria privind instituirea unui singur teritoriu vamal de la graniţele Ucrainei pînă la graniţele României. Potrivit lui, în cazul în care acordul este semnat, pentru prima dată în 22 ani cetăţenii noştri vor vedea schimbări pozitive. “Nu se va mai vorbi despre separatism, la fel şi învinuire că ruşii doresc să preia teritoriul respectiv. Oamenii vor circula liber, precum şi libera dezvoltare a economiei. Vă asigur cu feritate că şi Federaţia Rusă şi Republica Moldova, Transnistria sunt de acord cu această opţiune” — a declarat liderul Partidului Social Democrat.

Victor Şelin consideră că astăzi în Parlamentul PM deputaţii coaliţiei de guvernământ vor servi intereselor SUA şi UE. “Însă Moldova ar trebui să dezvolte parteneriate nu doar cu Rusia, sau pur şi simplu cu UE. Ţara noastră nu ar trebui să acţioneze de partea celor care susţin, sau care intenţionează să impună sancţiuni. Astfel, nu numai că nu vom obţine rezultate pozitive, dar, de asemenea, vom distruge şi ceea ce avem încă. Fiecare ţară care păstrează neutralitatea prevăzută în legislaţia naţională, trăieşte în pace şi prosperitate — drept exemplu Elveţia, Luxemburg, Suedia, Austria şi altele. Moldova se află la graniţa dintre cele două culturi, economii, şi tradiţii. Noi trebuie să manifestăm şi în continuare neutralitate, pace şi unitate. Doar atunci se va ajunge la un acord între UE şi Rusia, privind Republica Moldova” — a precizat Victor Şelin.

Sursa: www.psdm.md

PSD va ajuta cetăţenii să îşi protejeze drepturile faţă de furnizorii de servicii Femeile trebuie să participe la actul guvernării