Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Femeile trebuie să participe la actul guvernării

|versiune pentru tipar||
PSD / 24 martie 2014
Partidul Social Democrat

Astăzi la lucrările forumului public “Parteneriat pentru o Moldovă Incluzivă şi Prosperă: Femeile Contează!” au pariticipat şi membrii Partidului Social Democrat. Secretarul General Sergiu Coropceanu a menţionat că femeile, astăzi pot şi trebuie să participe în viaţa politică, fapt care ar evedinţia nu doar profesionalismul acestora, dar şi dăruirea de sine cu care se implică.

“Femeile au în spate generaţii întregi. Dacă acestea au reuşit să nască copii, să-i educe, să-i susţină şi să-i ordoneze, atunci cu siguranţă, ele pot deveni şi parteneri, de rînd cu bărbaţii în actul de guvernare”, a mai adăugat Sergiu Coropceanu.

Deşi mai mulţi participanţi au susţinut iniţiativa adoptării Codului de gen — 40%, Sergiu Coropceanu consideră că astăzi există femei care au abilităţi impunatoare, şi acest procentaj ar putea fi o discriminare în raport cu acestea. În acelaşi timp, Sergiu Coropceanu a subliniat că pe lîngă faptul că PSD va susţine promovarea femeilor în politică, în campania electorală din acest an social-deocraţii vor oferi dreptul tuturor femeilor de a înainta candidatura lor pe listele PSD, fapt care va determina votul de încredere al alegătorilor dar şi siguranţa în pregaătirea şi capacitatea de a participa în actul guvernării.

Sergiu Coropceanu: Biroul de Relaţii Interetnice trebuie să devină un Minister de profil

Astăzi în cadrul Forumului Public: “Parteneriat pentru o Moldovă Incluzivă şi Prosperă: Femeile Contează!”, Secretarul General PSD, Sergiu Coropceanu a declarat că pentru a consolida societatea dar şi pentru a realiza mai multe probleme cu care se confruntă minorităţile etnice din Republica Moldova, este nevoie de a crea un Minister de profil.

“Biroul de Relaţii Interetnice ar putea să devină un Minister de profil. Aceasta ar permite soluţionarea eficientă a mai multor probleme cu care se confruntă nu doar romii, sau bulgarii sau alte etnii din ţară. Noi suntem cetăţenii aceluiaşi stat şi merităm să fim trataţi corespunzător, fără a fi catalogaţi după anumite categorii”, a declarat Coropceanu în cadrul forumului public.

În cadrul forumului, au fost abordate mai multe subiecte şi problematici cu care se confruntă femeile dar şi necesitatea susţienrii acestora de a se implica în viaţa politică.

Sursa: www.psdm.md

Victor Şelin: Moldova va trăi în pace şi prosperitate, îdoar dacă îşi va păstra neutralitatea Declaraţia Preşedintelui Partidului Social Democrat, Victor Şelin