Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Şelin despre situaţia din Ucraina: Rusia va lua o decizie care va dezmeţi SUA

|versiune pentru tipar||
PSD / 25 aprilie 2014
Partidul Social Democrat

Preşedintele Partidului Social Democrat Victor Şelin consideră că Rusia poate acţiona nestandart cu privire la Ucraina.

În cadrul unui interviu, Victor Şelin a declarat că acţiunile militare începute împotriva locuitorilor din Slovyansk este o provocare din partea Kievului cu scopul de a trage Federaţia Rusă într-un conflict armat. “Comunitatea internaţională şi noi, moldovenii, înţelegem că această decizie a fost luată imediat după vizita şefului CIA în Ucraina care s-a întilnit cu reprezentanţei forţelor de ordine şi cu noua conducere a Ucrainei. Iar acţiunile armate au început imediat după vizita vice-preşedintelui american Joseph Baden in Ucraina”, a menţionat Victor Şelin.

Potrivit lui Şelin este evident faptul că, conducerea Ucrainei nu au putut ignora condiţiile Statelor Unite ale Americii şi a Uniunii Europene. Însă evenimentele ultimelor zile arată că SUA şi UE impun Ucrainei să înceapă un război armat. “Rusia este pusă să aleagă între a ingenunchea şi să predea Rusia naţionaliştilor şi naziştilor sau de a traversa graniţele Ucrainei înarmaţi. În acelaşi timp cred că Rusia va acţiona neaşteptat şi va alege o a treia cale, care va dezmeţi SUA”, a precizat liderul social-democrat, Victor Şelin.

Sursa: www.psdm.md

PSD a adresat sincere felicitări membrilor Sindicatului Independent “Protecţia Socială” Autorităţile insistă să pedepsească liderul social-democraţilor pentru respectarea statalităţii RM