Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Autorităţile insistă să pedepsească liderul social-democraţilor pentru respectarea statalităţii RM

|versiune pentru tipar||
PSD / 29 aprilie 2014
Partidul Social Democrat

A fost reluat procesul de judecată împotriva preşedintelui Partidului Social Democrat, Victor Şelin, care la 5 august 2012, împreună cu alţi apărători ai statalităţii Republicii Moldova, au protestat la Bălţi împotriva desfăşurării marşului anticonstituţional în sprijinul unirii Moldovei cu România.

În dimineaţa acestei zile, are loc şedinţa de judecată cu privire la cazul Vitaliei Pavlicenco împotriva lui Victor Şelin. Liderul Partidului Naţional Liberal intenţionează să primescă de la presedintele PSD, 200.000 de lei pentru faptul că Victor Şelin califică activităţile dnei Pavlicenco drept acţiuni fasciste. Imediat în după amiaza zilei va avea loc şedinţa de judecată la Bălţi, unde pe numele liderului social-democraţilor va fi depusă o plângere cu învinuirea acestuia privind perturbarea în mod ilegal a marşului unionist desfăşurat la 05 august 2012. În cazul în care Victor Şelin va fi găsit vinovat, acesta riscă 3 ani de privaţiune de libertate.

Potrivit politicianului, regimul de guvernământ întăreşte aparatul represiv al statului de a suprima pe cei care spun oamenilor adevărul, mai mult ca atît că acţionează în conformitate cu legea. El a precizat că legislaţia Republicii Moldova interzice mitinguri şi marşuri antistatale. “Vice-primarul or. Bălţi, cu o jumătate de oră înainte de acţiunea propriu-zisă a interzis desfăşurarea acţiunii unioniştilor români, dar poliţia nu a respectat această decizie şi a mers de rînd cu unioniştii prin oraş, dat fiind faptul că Prim-ministrul de atunci Vlad Filat a asigurat public organizatorilor că acţiunea de protest va avea loc. Însă mai mulţi cetăţeni patrioţi au împiedicat desfăşurarea evenimentului unionist şi au protestat împotriva acestora fiind solicitat ca toţi unioniştii să fie scoşi din oraşul Bălţi. Astăzi, guvernarea se răzbună şi ameninţă cu privaţiunea de libertate pe toţi cei care s-au pronunţat în apărarea statalităţii moldoveneşti” — a declarat liderul Partidului Social Democrat.

Sursa: www.psdm.md

Şelin despre situaţia din Ucraina: Rusia va lua o decizie care va dezmeţi SUA Victor Şelin: Autorităţile vor să mă forţeze să renunţ la iniţiativa aderării RM la Uniunea Vamală