Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Victor Şelin: Autorităţile vor să mă forţeze să renunţ la iniţiativa aderării RM la Uniunea Vamală

|versiune pentru tipar||
PSD / 30 aprilie 2014
Partidul Social Democrat

Astăzi, mai multe surse mass-media au mediatizat că preşedintele Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco a câştigat în prima instanţă procesul de judecată iniţiat acum o jumătate de an împotriva liderului Partidului Social Democrat, Victor Şelin.

Potrivit unor surse, instanţa a dispus ca preşedintele PSD să plătească 200.000 de lei în calitate de despăgubiri morale pentru faptul că Victor Şelin a numit-o pe doamna Vitalia Pavlicenco “neofascistă” şi “membru al KGB-ului.”

Ţinem să precizăm că astăzi liderul PSD Victor Şelin a fost audiat la Bălţi pe cauza iniţiată pentru evenimentele din 5 august 2012 şi dacă instanţa va decide că liderul social-democrat se face vinovat de împiedicarea desfăşurării marşului unionist, acesta riscă 3 ani de privaţiune de libertate.

Victor Şelin este sigur că actuala guvernare foloseşte în interesul lor sistemului judiciar subordonat direct acesteia împotriva liderului Partidului Social Democrat, tocmai pentru ca acesta să renunţe la ideea de aderare a Republicii Moldova la EURASEC şi Uniune Vamală. “Politicienii, care cooperează pe ascuns cu Coaliţia Pro-europeană, nu au nici o problemă. Urmărirea penală se răsfringe doar asupra mea, şi o fac doar pe motive politice: colectarea de semnături în sprijinul referendumului privind aderarea Moldovei la Uniunea Vamală, dezacordul privind adoptarea Legii cu privire la egalitatea de şanse, protecţia ordinii constituţionale din or. Bălţi”, — a declarat liderul Partidului Social Democrat.

În ceea ce priveşte achitarea prejudiciilor materiale în sumă de 200. 000 de lei, Preşedintele PSD nu este de acord. “Cetăţenii sunt în drept să cunoască totul despre politicieni, iar Vitalia Pavlicenco este şi ea liderul unui partid politic. Eu, în statutul meu de politician, calific opiniiile şi viziunile doamnei Pavlicenco drept neofasciste, deoarece ea justifică acţiunile lui Antonescu împotriva evreilor şi romilor din timpul celui de-al doilea război mondial, precum şi pentru alte motive. Dacă ar fi să permitem răspîndirea neofascismului în Moldova, atunci cu siguranţă ne aşteaptă ceea ce s-a întîmplat în Ucraina, cînd naţionaliştii radicalişti şi neofasciştii au uzurpat puterea statului”, a declarat Victor Şelin.

Declaraţie de susţinere a Preşedintelui PSD Victor Şelin din partea susţinătorilor

Membrii şi susţinătorii Partidului Social Democrat îşi confirmă susţinerea deplină pentru liderul său de partid Victor Şelin şi condamnă deciziile luate de instanţele de judecată la comandă politică.

Victor Şelin este unul dintre puţinii lideri politici din ţară, care consecvent şi-a manifestat grija faţă de construcţia statală, independenţa, suveranitatea şi neutralitatea Republicii Moldova şi a luptat, pe toate căile posibile, împotriva extremismului românesc, cu nuanţe ale ideologiei neofasciste.

Decizia Judecătorului V. Orîndaş, din cadrul Judecătoriei Centru mun. Chişinău, de a-l sancţiona pe Victor Şelin, pentru expresiile folosite în cadrul unei emisiuni televizate “ca o neofascistă” şi “aţi fost şi KGB-istă, cunoaştem totul” în adresa Vitaliei Pavlicenco, demonstrează clar că instanţele de judecată rămîn sub conducerea politică a partidelor de la guvernare, iar acordarea cîştigului în acest dosar doamnei Pavlicenco este o dovadă în plus că guvernarea, prin intermediul apropiaţilor săi, înlătură toţi concurenţii electorali.

Faptul că pentru aceste expresii Vitalia Pavlicenco a solicitat despăgubiri în sumă de 200 000 lei dovedeşte că Pavlicenco şi-a transformat activitatea politică, aceasta deţinînd funcţia de Preşedinte PNL, în mecanisme de a obţine sume de bani.

Facem apel către Victor Şelin de a nu ceda şi de a rezista în faţa acestor iregularităţi, pentru că cetăţenii ţării au nevoie de lideri cinstiţi, curajoşi şi care să îşi iubească Patria, iar pe Vitalia Pavlicenco o sfătuim să meargă la lucru, să muncească ala cum munceşte fiecare şi să se întreţină din banii proprii şi nu din profituri nelegitime.

Sursa: www.psdm.md

Autorităţile insistă să pedepsească liderul social-democraţilor pentru respectarea statalităţii RM Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii