Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii

|versiune pentru tipar||
PSD / 1 mai 2014
Partidul Social Democrat

Stimaţi cetăţeni,

Partidul Social Democrat adresează sincere felicită tuturor cetăţenilor cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii şi optează pentru solidaritatea tuturor lucrătorilor priivind garantarea drepturilor la condiţii de muncă şi salarii decente, precum şi drepturile pensionarilor la o pensie decentă, care pe merit trebuie să fie asigurate pentru contribuţia de-a lungul anilor.

Respectarea drepturilor omului la muncă, crearea a noi locuri de muncă sigure şi condiţii decente de muncă ar trebui să fie principala preocupare a statului. Dar, din păcate astăzi, cea mai importantă problemă a ţării rămîne a fi şomajul şi încălcarea drepturilor cetăţenilor la o muncă decentă.

Astăzi, mai mult de un milion de cetăţeni moldoveni lucrează peste hotare, şi asigurîndu-şi cei apropiaţi cu bani nu fac altceva decît şi să sprijine economia ţării noastre, însă autorităţile noastre aşa şi nu au reuşit să protejeze interesele lor în Republica Moldova, în ciuda faptului că cu banii lor statul acoperă cele mai stringente necesităţi, fără a se gîndi ca cel puţin să le ofere o asigurare pentru ei.

Nu trebuie să uităm nici de cei, care de-a lungul anilor au lucrat sîrguincios în beneficiul statului. Pensionarii au dreptul la o pensie decentă, valoarea căreia care nu trebuie să fie sub nivelul minimului de existenţă.

Ţinem să menţionăm că de salarii decente trebuie să beneficieze şi lucrătorii bugetari, dar şi toţi ceilalţi angajaţi din toate sectoarele.

Toţi cei care sunt angajaţi, dar şi cei care sunt în căutarea unui loc de muncă trebuie să manifeste solidaritate şi să facă alegerea corectă în favoarea partidelor cărora le încredinţează actul de guvernare iar după alegeri să monitorizeze guvernarea în vederea realizării promisiunilor lor.

PSD optează pentru puterea poporului şi protecţia drepturilor constituţionale la o muncă şi un trai decent.

Sursa: www.psdm.md

Victor Şelin: Autorităţile vor să mă forţeze să renunţ la iniţiativa aderării RM la Uniunea Vamală Declaraţia Partidului Social Democrat cu privire la situaţia din Ucraina