Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD dă startul întîlnirilor raionale cu susţinătorii aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală

|versiune pentru tipar||
PSD / 13 iunie 2014
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat dă startul întîlnirilor raionale cu susţinătorii aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan. Scopul PSD este de a oferi posibilitatea fiecărui cetăţean în mod conştient şi de sine stătător să îşi exprime voinţa şi să decidă direcţia spre care trebuie să tindă statul nostru.

Potrivit social-democraţilor, Moldova trebuie să fie acolo unde vor exista mai multe avantaje şi beneficii atît pentru stat dar şi pentru cetăţenii acestuia.

“Partidele de la guvernare planifică semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană pe data de 27 iunie 2014. După această dată vom fi nevoiţi să îndeplinim toate directivele UE, iar proprietăţile publice şi private vor fi preluate de capitaliştii europeni.

Liberalizarea regimului de viză a fost doar o bombonică, pentru că în realitate ţara noastră va deveni o colonie a UE.

În acelaşi timp, partenerii şi prietenii noştri: Federaţia Rusă, Belarus şi Kazahstan se dezvoltă în continuare şi această dezvoltare este bazată pe principii de egalitate şi prietenie cu păstrarea suveranităţii fiecărui stat. Uniunea Vamală şi-a demonstrat beneficiile sale. De aceia, ţările membre au decis dezvoltarea Uniunii Vamale prin crearea Uniunii Economice Euroasiatice. Acest proces vine să asigure libera circulaţie a oamenilor, a mărfurilor, a capitalului şi cel mai important libertatea la angajarea în cîmpul muncii pe teritoriul tuturor ţărilor participante.

Trebuie să luăm şi noi o decizie corectă. Moldova trebuie să fie acolo unde sunt mai multe beneficii pentru ţară şi cetăţenii ei. Moldova trebuie să fie în Uniunea Vamală”, se menţionează în apelul social-democraţilor.

În organizarea întîlnirilor raionale, Preşedintele PSD, Victor Şelin contează pe sprijinul cetăţenilor, care in 2012 au susţinut iniţiativa de organizare a referendumului republican legislativ de aderare a RM la Uniunea Vamală şi au participat activ în procesul de colectare a semnăturilor de la susţinătorii din toată ţara.

“Toţi, care au susţinut aderarea Moldovei la Uniunea Vamală nu ar trebui să fie dispersaţi şi împărţiţi pe grupuri politice sau organizaţii obşteşti şi aceasta doar de dragul intereselor liderilor acestor structuri. PSD vine cu iniţiativa de a constitui Comitetul de organizare a Conferinţei Naţionale a susţinătorilor aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală din delegaţii desemnaţi la întrunirile raionale. Împreună am obţinut prima victorie — am reuşit să adunăm peste 232 de mii de semnături şi am realizat toate condiţiile de organizare a unui referendum, însă guvernarea a blocat intenţiile cetăţenilor. Sînt sigur că putem obţine o victorie mai mare. Împreună trebuie să decidem”, a declarat Victor Şelin.

Sursa: www.psdm.md

Valeriu Troenco — un nou agent NATO Tatiana Niţa: Filat ne bagă valorile europene drept principii de drept al statului moldovenesc