Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Tatiana Niţa: Filat ne bagă valorile europene drept principii de drept al statului moldovenesc

|versiune pentru tipar||
PSD / 17 iunie 2014 | 
Partidul Social Democrat

Este inadmisibil să acceptăm că noi, avem o limba europeană, cultura europeană dar şi valori europene care potrivit lui Filat ne reprezintă ca stat.

Chiar dacă liderul PLDM Vlad Filat ne impune faptul că toate acestea sunt rezultatul muncii lor, aceste lucruri snt absolut necunoscute moldovenilor şi nicidecum nu reprezintă aşteptările cetăţenilor de la actuala guvernare.

Potrivit Tatianei Niţa, membru al Consiliul Naţional PSD, prin semnarea Acordului de Asociere UE-RM, conducerea statului va pierde un partener stabil în realizarea politicilor comerciale şi economice, iar ulterior Federaţia Rusă va trebui să ia anumite măsuri în ceea ce priveşte protejarea propriei pieţi de mărfurile europene, care de fapt caută cu tot dinadinsul să ajungă pe piaţa estică.

“Filat declară că cetăţenii aşteaptă locuri de muncă, salarii mai bune, însă odată cu semnarea Acordului de Asociere cu UE, moldovenii vor fi descurajaţi şi mai mult, fiind în situaţii critice, dat fiind faptul că majoritatea din ei nu vor avea un loc de muncă, cel puţin pe teritoriul Republicii Moldova, dar nici cei care au lucrat în Rusia, nu vor mai fi asiguraţi că vor putea continua să lucreze în aceleaşi condiţii. Nu mai zic de statele europene, care nu au interesul de a angaja cetăţenii noştri şi nu au avut asemenea intenţii”, a mai adăugat Tatiana Niţa.

Potrivit dnei. Niţa, odată cu schimbarea guvernanţilor, dar şi cu formarea majorităţii parlamentare, aceasta va trebui să anuleze Acordul de Asociere UE-RM, ulterior desfăşurînd referendum privind aderarea Republicii Moldova la Comunitatea Euroasiatică şi Uniunea Vamală, astfel ca cetăţenii în mod conştient şi nesiliţi de nimeni să decidă vectorul politicii externe dar şi realizarea acestuia prin libera exprimare a voinţei.

“Este şi firesc că pierdem din încredere în faţa partenerilor noştri din est, în special riscăm să avem relaţii distanţate şi reci cu Federaţia Rusă, iar responsabilii nu înţeleg cît de mult va influenţa aceasta nu doar asupra nivelului de trai al cetăţenilor, dar şi asupra nivelului de dezvoltare a proceselor economice a statului”, a subliniat membru social-democrat Tatiana Niţa.

PSD optează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Euroasiatică şi Uniunea Vamală şi consideră că doar prin direcţionarea vectorului politicii externe spre est, statul nostru va reuşi să obţină nişa necesară pe piaţa de desfacere a statelor membre a stucturilor euroasiatice.

Sursa: www.psdm.md

PSD dă startul întîlnirilor raionale cu susţinătorii aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală Sergiu Coropceanu: Războiul gazelor între Ucraina şi Rusia este benefică pentru unele ţări europene