Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: Războiul gazelor între Ucraina şi Rusia este benefică pentru unele ţări europene

|versiune pentru tipar||
PSD / 17 iunie 2014
Partidul Social Democrat

Potrivit lui Sergiu Coropceanu, secretar general PSD, războiul gazelor între Ucraina şi Rusia este benefică pentru unele ţări europene.

În opinia social-democratului, acest conflict nu va afecta livrarea gazelor în marile ţări europene, cum ar fi Germania, Franţa şi altele, pentru că ei dispun de surse alternative, însă cu toate acestea, vor avea un motiv în plus de a supune alte ţări ale UE.

Sergiu Coropceanu consideră că conflictul gazelor între Ucraina şi Rusia este benefică acelor state din UE, care primesc gaz prin gazoductul “North Stream”. Iar situaţia respectivă le va permite să-şi consolideze poziţia lor în Uniunea Europeană. Totuşi cei care vor pierde în acest război vor fi ţările din sudul şi centrul UE, care în opinia lui Coropceanu nu vor avea de ales, ci vor recurge la ajutorul statelor “North Stream”, şi de a fi dependenţi de recepţionarea gazelor de la ei.

Astfel, unele ţări, în scopul unui beneficiu personal vor împinge Ucraina într-un război de gaze cu Rusia.

Vă amintim că, începînd de ieri pentru Ucraina a fost introdus regimul de plată în avans pentru gaze şi aceasta din cauza că nu şi-a plătit datoria faţă de “Gazprom”.

Sursa: www.psdm.md

Tatiana Niţa: Filat ne bagă valorile europene drept principii de drept al statului moldovenesc Victor Şelin: Cei care îndeamnă pentru unionismul românesc trebuie să fie pedepsiţi