Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Victor Şelin: Cei care îndeamnă pentru unionismul românesc trebuie să fie pedepsiţi

|versiune pentru tipar||
PSD / 17 iunie 2014 | 
Partidul Social Democrat

Partidele de guvernămînt au elaborat în comun, un proiect de lege care prevede noi măsuri de combatere şi pedepsire a actelor de extremism şi separatism.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin a declarat că mai întîi de toate necesită a fi pedepsiţi unioniştii români, pentru că îndemnurile lor provoacă spirit separatist în societate.

“Tocmai din cauza naţionaliştilor — radicali, care solicită lichidarea statalităţii, şi apare separatismul”, — a precizat liderul social-democrat.

Potrivit lui Şelin, în proiectul de lege trebuie să se prevadă pedeapsa şi pentru îndemnarea spre unionismului românesc.

Amintim că, în ultimii ani, în Republica Moldova au avut loc mai multe marşuri în sprijinul Unirii Moldovei cu România. Participanţii la acţiunile unioniste au îndemnat în mod deschis pentru răsturnarea sistemului constituţional al ţării noastre şi respingerea statalităţii Republicii Moldova.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Războiul gazelor între Ucraina şi Rusia este benefică pentru unele ţări europene Sergiu Coropceanu: Chirtoacă se va lăuda cu rezultate inexistente