Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD propune susţinătorilor aderării Moldovei la Uniunea Vamală formarea unei liste electorale unice

|versiune pentru tipar||
PSD / 8 iulie 2014 | 
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat consideră că partidele politice ce se proclamă pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală trebuie să formeze o listă unică şi să asigure cetăţenii care susţin vectorul Oriental cu dreptul de a fi reprezentanţi în Parlamentul RM.

Preşedintele formaţiunii, Victor Şelin, menţionează că în timp ce partidele proeuropene de dreapta demonstrează unitate, formaţiunile de stânga, care se proclamă pentru integrarea Moldovei în Uniunea Vamală, sunt separaţi.

“Marea majoritatea a partidelor, care nu au susţinut iniţiativa PSD de a colecta semnături pentru organizarea unui referendum privind aderarea în UV în anul 2012, în prezent speculează cu aceast subiect. Unele din ele chiar sunt finanţate de partidele alianţei. Coaliţia de guvernare îşi doreşte ca asemenea formaţiuni să fie mai puţine şi nici una din ele să nu treacă în Parlamentul RM”, — spune Şelin.

Politicianul susţine că formaţiunea pe care o conduce este gata să formeze o listă electorală unică cu alte formaţiuni, care într-adevăr se proclamă pentru integrarea în UV, dar aceştia trebuie să fie persoane în care au încredere locuitorii satelor şi oraşelor din ţară, persoane care îşi vor asuma obligaţiunea de a organiza un referendum îan 2015 cu privire la aderarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală.

“Eu încă o dată mă adresez către toate partidele politice cu propunerea de a ne aduna şi semna un acord pentru formarea unei liste unice cu candidaţii în parlament, pentru ca susţinătorii Uniunii Vamale să poată avea o puternică forţă politică şi să voteze pentru ea la alegeri. În cazul în care partidele nu vor răspunde la această propunere, iniţiativa noastră de a le oferi cetăţenilor lista PSD, pentru ca ei singuri să aleagă cine va candida din partea partidului nostru în Parlamentul RM, rămâne în vigoare. Noi vom face tot pentru a reprezenta cu demnitate poporul în organul legislativ”, — a menţionat preşedintele Partidului Social Democrat.

Sursa: www.psdm.md

Briefing susţinut de către Secretarul general PSD Sergiu Coropceanu cu privire la trădarea electoratului de stînga de către conducerea PCRM şi fracţiunea parlamentară a PCRM PSD cere constituirea a 200 secţii de votare pe teritoriul Federaţiei Ruse