Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia PSD privind statutul Republicii Moldova de aliat militar al SUA în lupta contra Rusiei

|versiune pentru tipar||
PSD / 18 iulie 2014 | 
Partidul Social Democrat

Deşi Republica Moldova juridic este o ţară cu statut de neutralitate, consfinţit în Constituţia Republicii Moldova, în realitate ţara noastră este tot mai aproape de a intra într-un război armat cu Federaţia Rusă. Actuala guvernare acceptă orice indicaţie din partea Statelor Unite ale Americii şi aprobă un şir de acţiuni, care ocolesc Legea supremă a ţării.

Este cunoscut faptul, că majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova se expun împotriva pierderii statutului de neutralitate a ţării şi nu-şi doresc o aderare la NATO, ceia ce iar obliga să intre deschis în conflictul armat cu Federaţia Rusă, acest lucru fiind înţeles şi de către partidele de la guvernare. Mai mult decît atît, guvernarea înţelege că nu are nici o posibilitate de a schimba Constituţia Republicii Moldova. Din aceste considerente, guvernarea, împreună cu proprietarii săi din SUA elaborează tot felul de scheme pentru a se alătura forţelor armate americane în lupta contra Federaţiei Ruse.

În acest sens, Congresul SUA a votat în două lecturi un proiect de lege privind aşa zisa prevenire a agresiunii ruse prin care Republica Moldova, Ucraina şi Georgia obţin statutul de aliaţi militari ai SUA. Proiectul îndrumă preşedintele SUA, Barack Obama să sporească interacţiunile dintre forţele armate ale SUA cu forţele armate ale Moldovei, Ucrainei şi Georgiei, precum şi transmiterea echipamentelor militare.

Este evident, că SUA nu putea să aprobe un asemenea document fără a avea acceptul autorităţilor de la Chişinău. Doar cu acceptul liderilor partidelor de la guvernare: Vlad Filat, Marian Lupu, Ion Hadîrcă, precum şi cu acceptul conducerii Parlamentului Igor Corman, al Guvernului Iurie Leancă şi al Preşedinţiei Nicolae Timofti, Congresul SUA putea să-şi permită aprobarea unui asemenea document implicînd şi Republica Moldova.

Anume aceşti lideri politici împing Republica Moldova într-un război armat cu Federaţia Rusă.

SUA doreşte să folosească ţara noastră în calitate de arenă de luptă, iar ostaşii moldoveni în calitate de “carne de tun” trimiţîndu-i direct la moarte sigură.

Pe parcursul ultimilor ani, serviciile secrete americane şi guvernarea de la Chişinău au pus la cale planul de război contra Federaţiei Ruse, pe care pas cu pas l-au pus în aplicare. Tocmai în acest sens, pe parcursul a patru ani de zile în cadrul Armatei Naţionale au activat sute de militari americani, iar SUA a alocat mai întîi 1,6 milioane de dolari pentru îmbunătăţirea bazei de instruire militară de la Bulboacă, iar mai apoi 1 miliard de dolari pentru modernizarea armatei Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei. Tot aici se adaogă şi proiectul de lege aprobat de Parlamentul Republicii Moldova privind procurarea de elicoptere şi avioane militare.

Toate aceste lucruri au fost bine gîndite şi realizate de către conducerea de la Chişinău astfel în cît devenirea Moldovei aliat militar al SUA contra Federaţiei Ruse să devină o simplă formalitate.

Partidul Social Democrat condamnă orice decizie şi acţiune a actualei guvernări, care vine să pună în pericol viaţa cetăţenilor ţării, precum şi statutul de neutralitate a ţării.

Totodată, reamintim guvernării, că pe teritoriul Federaţiei Ruse trăiesc şi muncesc peste 750 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova, ceia ce constituie aproape 25% din populaţia ţării, iar devenirea de aliaţi militari ai SUA contra Federaţiei Ruse, care poate duce şi la uciderea cetăţenilor Republicii Moldova, aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse, constituie, de fapt, un război împotriva propriilor cetăţeni.

Cerem Parlamentului Republicii Moldova, în calitate de organ suprem reprezentativ al poporului, care trebuie să se ghideze de Constituţia ţării şi dorinţele cetăţenilor, să vină cu o declaraţie publică privind dezaprobarea statutului de aliat armat al SUA contra Federaţiei Ruse.

Totodată, cerem conducerilor Parlamentului, Guvernului şi Preşedinţiei, în regim de urgenţă, să depună o notă de protest Congresului SUA şi să ceară excluderea Republicii Moldova din componenţa aliaţilor militari ai SUA împotriva Federaţiei Ruse asigurînd astfel cetăţenii ţării cu pace şi linişte. În caz contrar, întreaga componenţă a conducerii ţării va fi pedepsită pentru trădare de patrie şi crime de război.

Timp a rămas puţin.

Sursa: www.psdm.md

PSD cere constituirea a 200 secţii de votare pe teritoriul Federaţiei Ruse Conducerea Partidului Social Democrat a avut o întrevedere oficială cu conducerea Reprezentanţei Organizaţiei Naţiunilor Unite în Republica Moldova