Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSL

Comunicat de presă al Partidului Social-Liberal

|versiune pentru tipar||
PSL / 16 iunie 2004
Partidul Social-LiberalPartidul Social-Liberal este profund indignat de reţinerea de către poliţia municipală în timpul protestelor împotriva reinstalării monumentului lui Lenin în centrul oraşului Bălţi, a secretarei organizaţiei municipale Bălţi a Partidului Social-Liberal, Ludmila Ialău, şi a fiului ei Anton Ialău, membru al Ligii Tineretului Social-Liberal, precum şi a preşedintelui filialei Bălţi de tineret a PPCD, Igor Ciuru. Aceste acţiuni denotă vădite tentaţii totalitare şi constituie o dovadă în plus că puterea comunistă este gata să recurgă la cele mai inumane măsuri pentru a intimida şi chiar reprima opoziţia democratică. Reţinerea dnei Ialău, şi ea jertfă a deportărilor comuniste din 1949, este profund simbolică în aceste zile cînd întreaga societate moldovenească comemorează tragicele evenimente din istoria noastră din anii 1941, 1949 şi 1951 .

Constatăm cu îngrijorare că aceste acţiuni se înscriu într-o serie mai amplă de tentative de strangulare a principiilor democratice în Republica Moldova. Partidul Social-Liberal protestează categoric împotriva acestor persecuţii politice care reprezentă o dovadă clară de instaurare în Republica Moldova a unui regim dictatorial şi atenţionează opinia publică din ţară şi de peste hotare că aceste persecuţii confirmă o dată în plus că partidul de guvernămînt a rămas fidel ideologiei comuniste şi practicilor staliniste.

Serviciul presă şi relaţii externe al PSL
Puterea se dezice de perspectiva europeană a Republicii Moldova!? Comunicat de presă privind vizita preşedintelui PSL Oleg Serebrian la Parlamentul Britanic