Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSL

Comunicat de presă privind vizita preşedintelui PSL Oleg Serebrian la Parlamentul Britanic

|versiune pentru tipar||
PSL / 7 iulie 2004
Partidul Social-LiberalLuni, 5 iulie preşedintele PSL Oleg Serebrian a avut o întîlnire în Camera Comunelor Parlamentului Britanic cu deputatul laburist Robin Cook, ex-ministru de Externe al Marii Britanii. În cadrul întîlnirii Oleg Serebrian a abordat problema Planului de Acţiuni Republica Moldova-Uniunea Europeană şi şi-a exprimat temerea că proiectul privind noii vecini răsăriteni ai UE ar putea să fie unul falimentar. Preşedintele PSL a mai subliniat că Republica Moldova ar trebui tratată de diplomaţiile europene în aceeaşi termeni ca şi Albania, Macedonia, Serbia şi Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina şi nicidecum plasată în acelaşi grup cu Ucraina, Belarus sau Rusia. Referindu-se la Planul de Acţiuni Republica Moldova-Uniunea Europeană, liderul PSL a spus că nu vede mari deosebiri între acesta şi APC. La rîndul sau, Robin Cook a spus că nu consideră deloc proiectul privind noii vecini răsăriteni şi meridionali ai UE unul falimentar şi că totul depinde de seriozitatea şi angajamentul ţărilor partenere ale Uniunii.

Marţi, preşedintele PSL a fost prezentat de către deputatul liberal-democrat Michael Moore, vicepreşedinte al Comitetului pentru politică externă şi viceguvernator al Fundaţiei Westminster, deputaţilor din Comitetul pentru politica externă. Oleg Serebrian a asistat şi la o şedinţă a Comitetului la care s-a discutat situaţia din Orientul Apropiat şi Mijlociu. În aceeaşi zi, preşedintele PSL a asistat la şedinţa cabinetului din umbră al liberal-democraţilor.

Pe parcursul ultimelor trei zile preşedintele PSL a mai avut întîlniri separate la Palatul Westminster cu deputatul liberal-democrat Edward Davey, cu lordul Mckenzie şi cu deputaţii laburişti Clive Soley şi Alan Howarth. Printre temele abordate au fost situaţia politică internă din Republica Moldova, relaţiile Republicii Moldova cu România şi Rusia, alegerile parlamentare din 2005 şi problema transnistreană. Preşedintele PSL a vorbit şi despre necesitatea sprijinirii iniţiativei lordului John Roper, liderul grupul liberal-democrat din Palata Lorzilor, de a crea un grup al parlamentarilor britanici pentru monitorizarea situaţiei din Republica Moldova, iniţiativă expusă de lordul Roper în timpul recentei întîlniri pe care a avut-o cu preşedintele PSL la Palata Lorzilor.

Serviciul Presă şi Relaţii Externe al PSL
Comunicat de presă al Partidului Social-Liberal Liberalii britanici salută constituirea Blocului “Moldova Democrată”