Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSL

Liberalii britanici salută constituirea Blocului “Moldova Democrată”

|versiune pentru tipar||
PSL / 7 iulie 2004
Partidul Social-LiberalPe data de 5 iulie, la sediul Internaţionalei Liberale din Londra, a avut loc o întrevedere a preşedintelui PSL Oleg Serebrian cu Secretarul General al Internaţionalei Liberale, dna Federica Sabati. În cadrul întrevederii, liderul social-liberalilor moldoveni a informat-o pe doamna Sabati despre evoluţia situaţiei politice din Republica Moldova şi despre constituirea Blocului “Moldova Democrată”, alianţă ce reuneşte forţele liberale şi social-democrate din ţara noastră. Secretarul General al Internaţionalei Liberale s-a interesat în mod deosebit despre procesul de pregătire al campaniei electorale şi despre şansele Blocului “Moldova Democrată” de a deveni nu doar principala forţă de opoziţie, ci chiar o formaţiune de guvernămînt. În acest context, liderul PSL a invitat-o pe dna Sabati să efectueze o vizită în Republica Moldova, asigurînd-o că prezenţa ei la Chisinău va fi percepută ca un sprijin moral pentru mişcarea liberală din ţara noastră. La rîndul său, dna Sabati l-a invitat pe Oleg Serebrian să ia parte la lucrările Congresului Internaţionalei Liberale de la Sofia şi şi-a exprimat încrederea că în curînd mişcarea liberală din ţara noastră va fi parte a familiei liberale internaţionale.

În aceeaşi zi, preşedintele PSL a fost primit la sediul central al Partidului Liberal-Democrat din Marea Britanie de către lordul Dholakia, preşedintele acestui partid şi Pair al Angliei. În cadrul discuţiilor care au durat o oră, Oleg Serebrian l-a informat pe lordul Dholakia despre problemele cu care se confruntă ţara noastră la momentul de faţă, în special cele legate de conflictul transnistrean şi prezenţa militară rusă. Totodată, liderul PSL şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu perspectivele europene ale Republicii Moldova şi s-a interesat de poziţia liberalilor britanici faţă de extinderea UE. În acest context, lordul Dholakia a subliniat faptul că Partidul Liberal-Democrat este forţa politică cea mai favorabilă ideii de unitate europeană în Marea Britanie şi că liberalii britanici au pledat constant şi consecvent pentru o politică clară a Uniunii faţă de Republica Moldova, Ucraina şi Belarus, ţări care, în opinia liberal-democraţilor britanici, nu trebuie nicidecum excluse din procesul de integrare europeană. În seara aceleiaşi zile, preşedintele PSL a fost primit la Palatul Westminster din Londra de către lordul John Roper, liderul grupului liberal-democrat din Palata Lorzilor. Partidul Liberal-Democrat din Marea Britanie are o platformă social-liberală şi se declară formaţiune politică de centru-stînga. Este a treia ca pondere formaţiune politică din Regatul Unit, la ultimele alegeri parlamentare obţinînd 18,3 % din voturi.

Serviciul Presă şi Relaţii Externe al PSL
Comunicat de presă privind vizita preşedintelui PSL Oleg Serebrian la Parlamentul Britanic Comunicat de presă privind şedinţa extraordinară a Biroului Permanent al PSL