Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSL

Comunicat de presă privind şedinţa extraordinară a Biroului Permanent al PSL

|versiune pentru tipar||
PSL / 27 martie 2005
Partidul Social-LiberalBiroul Permanent al Partidului Social-Liberal (PSL), reunit în şedinţa extraordinară sîmbată, 26 martie, a examinat situaţia creată în Blocul “Moldova Democrată” (BMD) după constituirea fracţiunii Partidului Democrat (PD) în noul Parlament al Republicii Moldova. Membrii Biroului Permanent al PSL şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu tensionarea relaţiilor din cadrul Blocului şi apariţia pericolului real de scindare a acestuia. Ei au făcut apel către colegii lor din Alianţa “Moldova Noastră” (AMN) să accepte propunerea Partidului Democrat de a rămîne parte componentă a Blocului, chiar în condiţiile existenţei unei fracţiuni parlamentare separate a PD. În opinia social-liberalilor existenţa unei fracţiuni parlamentare distincte a Partidului Democrat nu trebuie tratată ca o ieşire a acestui partid din cadrul Blocului. Excluderea PD-ului din BMD şi transformarea acestuia în adversar al Blocului ar fi, în opinia membrilor Biroului Permanent al PSL, în dezavantajul tuturor forţelor democratice din ţara noastră. În opinia social-liberalilor formatul BMD-ului trebuie nu doar menţinut ci chiar extins prin cooptarea altor partide din opoziţia parlamentara şi extraparlamentară.

Totodată Biroul Permanent al PSL a examinat şi problema alegerilor Preşedintelui Republicii Moldova. Social-liberalii au respins ideea de boicotare a alegerilor Preşedintelui Republicii din 4 aprilie 2005, reconfirmînd totodată, intenţia de a nu vota în favoarea unui candidat înaintat de Partidul Comuniştilor, în acest context social-liberalii au venit cu propunerea către colegii lor din Partidul Democrat şi din Alianţa “Moldova Noastră” de a sprijini candidatura deţinutului politic Andrei Ivanţoc la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

În acelaşi timp membrii Biroului Permanent al PSL au condamnat lipsa de deschidere a Partidul Comuniştilor din Republica Moldova pentru un dialog civilizat, deschis şi constructiv cu opoziţia democratică.

Serviciul Presă şi Relaţii Externe PSL
Liberalii britanici salută constituirea Blocului “Moldova Democrată” Comunicat de presă al Partidului Social-Liberal