Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Declaraţia Partidului Socialiştilor din Republica Moldova cu privire la intervenţia militară în Iraq

|versiune pentru tipar||
PSRM / 20 martie 2003
Partidul Socialiştilor din Republica MoldovaConsiliul Republican al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova consideră intervenţia militară în Iraq, începută astăzi de către Statele Unite ale Americii şi aliaţii lor, în pofida poziţiei comunităţii mondiale, ca o sentinţă a formaţiunii capitaliste. După părerea noastră, este evident faptul că orînduirea social-economică dominantă în lume nu a dus după dezintegrarea sistemului socialist la stabilitate politică la limitarea cursului înarmărilor, depăşirea sărăciei şi inegalităţii colosale prezentă în lume. Mai mult, ameninţă cu forţa, pe care o foloseşte la scară limitată şi globală, ce face atributul integrant, care s-a instituit în prezenţa acestei orînduiri “de ordine mondială nouă” devenit o realitate groaznică.

Consiliul Republican al PSRM consideră că intervenţia militară în Iraq confirmă evident că puterea principală în economie, politică şi chiar sfera spirituală aparţine în realitate nu reprezentanţilor popoarelor democratice ale planetei, ci unui grup restrîns de “judecători globali” în frunte cu SUA care singuri instituite “regulile de joc mondial” şi singuri îndeplinesc şi rolul de arbitri în el.

Consiliul Republican al PSRM este convins că o aşa rînduială de lucruri cu consecinţele lor negative politice, social-economice, ecologie şi altele fac civilizaţia umană ostatică şi care nu poate şi nu va găsi salvare în cadrul lumii capitaliste.

Protestele obşteşti de amploare ale populaţiei noastre împotriva intervenţiei militare în Iraq le considerăm drept parte componentă a mişcării mondiale, care recunoaşte scopul său final ce constă în formarea unei societăţii noi necapitaliste ca o societate mai eficientă, mai dreaptă şi mai umană, mai democratică.

Serviciul de presă al PSRM
Declaraţia Comitetului executiv al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova cu privire la aniversarea a 85 a revoluţiei ruse din octombrie 1917 şi în legătură cu deschiderea Forului Social European din Florenţa (Italia) Declaratie politica a executivului Partidului Socialistilor din Moldova “Patria-Rodina” asupra activitatii Companiei Obstesti “Teleradio Moldova”