Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Declaratie politica a executivului Partidului Socialistilor din Moldova “Patria-Rodina” asupra activitatii Companiei Obstesti “Teleradio Moldova”

|versiune pentru tipar||
PSMPR (astăzi PSRM) / 22 martie 2006
Partidul Socialiştilor din Republica MoldovaCompania Obsteasca “Teleradio Moldova” a fost instituita conform recomandarilor Consiliului Europei in contextul rezolutiilor de la Strasburg “Despre functionarea institutiilor democratice in Republica Moldova”.

Cu regret, pina in prezent Compania nominalizata n-a devenit Institutie Obsteasca cu activitate conform standardelor democratice.

Compania continua sa functioneze fiind dirijata de putere si numai in favoarea acesteia, ignorind principiile de activitate in folosul societatii .

Accesul la mass-media electronice a Companiei il au, in afara de perioadele electorale, numai formatiunile politice si obstesti pozitia carora coincide cu viziunea Partidului de guvernamint.

Partidul nostru — parte componenta a blocului electoral “Patria-Rodina” care a acumulat aproximativ 5% de voturi conform rezultatelor alegerilor parlamentare din 6 martie 2005, devenind forta a patra in republica si, concomitent, prima forta politica extraparlamentara de opozitie nu are nici o posibilitate de a-si expune public pozitia sa referitor la probleme de bază ale statului moldovenesc si la evenimentele curente de importanta majora. Practic toate documente transmise de partidul nostru Companiei pentru raspindirea si informarea societatii, cit si toate conferintele de presa post electorale au fost ignorate in timp ce alte evenimente de importanta minora, sau pozitia altor formatiuni politice cu influienta mai redusa au fost reflectate.

Ba mai mult ca atit, la 20 martie 2006 in cadrul emisiunii “Novosti-Expres” in limba rusa Compania a raspindit un mesaj la comanda, (Compania nu este abonat oficial al Agentiei Informationale de Stat “Moldpres”) intentionat falsificat referitor la pichetarea ambasadelor Republicii Moldova si Ucrainei la Moscova in legatura cu situatia din Transnistria, in care a figurat de citeva ori partidul “Patria-Rodina”. Comentatorul a subliniat, ca “Patria-Rodina” este influientata, dirijata de “autoritatea” criminala Karamalac cu suportul unui oarecare domn Tarna. Este evident ca aceasta informatie poate fi calificata numai ca PR-actiune, care aduce paguba directa autoritatii partidului nostru, atinge cinstea si demnitatea membrilor, simpatizantilor si alegatorilor nostri (77490 de persoane), care au votat pentru “Patria-Rodina” la 6 martie 2005.

Apelul liderului partidului referitor la cele intimplate s-au incununat de scuze particulare din partea colaboratorilor Companiei. Informatiea publica, care ar corecta mesajul difuzat in cadrul emisiunii “Novosti-Expres” in limba rusa n-a fost raspindita pina in prezent.

Analizind lantul fabricarii informatiilor intentionat denaturate:

Agentia Informationala de Stat Moldpres — Compania Obsteasca “Teleradio-Moldova”,

Constatam: Compania Obsteasca “Teleradio-Moldova” a devenit un mecanizm de sustinere nelimitata al actualului regim şi de descridetare neintemeiata, intentionata cu metode false si murdare a opozitiei.

Executivul Partidului Socialistilor din Moldova “Patria-Rodina” va ataca actiunile nominalizate ale Companiei Obstesti “Teleradio Moldova” in organele de justitie.

In baza documentelor internationale respective ratificate de RM si ale normelor legislatiei in vigoare a tarii, cerem acces liber si permanent pentru partidul nostru la posturile de televiziune si radio “Moldova-1” (nu mai putin de o data in luna).

Mizam pe sustinerea din partea Misiunilor Internationale acreditate in Moldova in promovarea unui proces democratic orientat spre respectarea drepturilor cetatenilor la informatie deplina si corecta, cit si a dreptului de acces al opozitiei extraparlamentare la Compania “Teleradio-Moldova” ca structura obsteasca.

Presedintele Partidului Socialistilor din Moldova “Patria-Rodina”
Veronica Abramciuc

Declaraţia Partidului Socialiştilor din Republica Moldova cu privire la intervenţia militară în Iraq Declaraţia executivului Partidului Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina” (PSMPR) în legătură cu proclamarea Parlamentului Kosovo a independenţei statale