Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Declaraţia Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina” cu privire la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009

|versiune pentru tipar||
PSMPR (astăzi PSRM) / 11 februarie 2009
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

1. Consiliul Republican al PSM “Patria-Rodina” constată:

1.1 Desfăşurarea alegerilor, activitatea componenţei viitorului Parlament şi Guvern al Republicii Moldova vor avea loc în situaţie excepţională de influenţă crescîndă a crizei economico-financiare mondiale, cînd sarcina principală a conducerii va fi, în primul rînd, elaborarea mecanismelor de protejare a economiei şi a cetăţenilor de atacurile şi consecinţele crizei.

Pentru rezolvarea acestei sarcini ţara noastră are nevoie de stabilitate politică şi putere de stat efectivă şi puternică ce cere:

1.2 Este evident că chiar şi cele mai puternice partide de opoziţie de sine stătător, sau împreună nu sunt astăzi şi în timpul apropiat în stare să conducă ţara, să-i asigure stabilitate cu atît mai mult în condiţiile crizei mondiale.

Forţele de opoziţie au un scop comun — dobîndirea şi împărţirea puterii între ele, au poziţie distructivă şi antistatală de aderare a Moldovei la NATO şi excluderea ţării noastre din CSI. Chemările şi lozincele lor de eurointegrare sunt o momeală pentru populaţie. Scopul final pentru ei este aderarea Moldovei la România.

Alegerile parlamentare din 5 aprilie nu vor fi lupta Partidului Comuniştilor cu opoziţia pentru putere, ci o luptă crîncenă dintre cei care sunt pentru statalitatea Moldovei şi cei care doresc lichidarea statului şi în esenţă aceste alegeri înaintează din nou la ordinea de zi întrebarea — “Va fi sau nu Moldova ca ţară?”

2. Consiliul Republican al PSM “Patria-Rodina” este convins, că la etapa actuală la noi în republică nu există un alt partid, în afară de PCRM, care ar dispune de un potenţial mai înalt de administrare a ţării în condiţii excepţionale şi ar avea potenţialul care i-ar permite în condiţiile de criză să menţină situaţia sub control pentru a nu permite declanşarea haosului ce presupune:

3. În contextul celor relatate, real apreciind repartizarea forţelor politice din ţară şi potenţialul lor, luînd în consideraţie caracterul social pronunţat al activităţii Partidului Comuniştilor pe parcursul de 8 ani de guvernare, apreciind după rezultate concrete atinse în folosul societăţii şi interesul oamenilor, luînd în consideraţie asemănarea ideologică a documentelor programatice ale PCRM şi PSM “Patria-Rodina” Consiliul Republican al PSM “Patria-Rodina”, socoate oportun:

3.1 De a refuza de la participarea de sine stătătoare în campania electorală.

3.2 A susţine la alegeri Partidul Comuniştilor din RM prin toate mijloacele şi metodele legale. Decizia este luată în înteresul menţinerii Moldovei ca stat suveran, integru, neutru, social-orientat şi multinaţional ca alternativă haosului şi nebuniei care se poate institui în tară.

Declaraţia executivului Partidului Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina” (PSMPR) în legătură cu proclamarea Parlamentului Kosovo a independenţei statale Declaraţia PSM “Patria-Rodina” în legătură cu Declaraţia PCRM pentru alegeri anticipate