Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Declaraţia PSM “Patria-Rodina” în legătură cu Declaraţia PCRM pentru alegeri anticipate

|versiune pentru tipar||
PSMPR (astăzi PSRM) / 1 iulie 2009
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

PSM “Patria-Rodina” consideră că Declaraţia PCRM referitor la alegerile anticipate din 29 iulie 2009 (mai departe după text — Declaraţia) merită atenţie şi susţinere din partea societăţii moldoveneşti din următoarele considerente:

  1. Declaraţia preelectorală a PCRM reflectă veridic situaţia social-politică din ţară, creată după alegerile parlamentare ordinare din 5 aprilie, şi răspunde clar la întrebările de bază care frămîntă astăzi atît fiecare cetăţean din Moldova, cît şi toată societatea moldovenească.
  2. Este important, că documentul dat reconfirmă continuitatea cursului politic al partidului de guvernămînt pentru atingerea şi constituirea în ţara noastră a dreptăţii sociale, democraţiei, stabilităţii, concilierei interetnice ca valori de bază.
  3. Mai mult ca atît, Declaraţia determină platformă electorală a PCRM, care a fost susţinută necondiţionat de alegători în cadrul alegerilor din 5 aprilie, ca document de bază pentru următorii 4 ani. Ce confirmă încă o dată că PCRM nu se ascunde şi nu se va ascunde după loviturile crizei financiar-economice, dar îşi asumă nu numai promisiuni curajoase ci şi responsabile.
  4. Declaraţia clar şi argumentat caracterizează opoziţia politică moldovenească de orientare liberală ca forţă antistatală, acţiunile căreia, în esenţa sa, sînt îndreptate la instabilitatea social-economică în ţară şi la lichidarea statalităţii moldoveneşti. Opoziţia liberală este nu numai oponent al statalităţii moldoveneşti, ci şi forţă antidemocratică care nu poate activa în baza legilor statului de drept şi democratic, fapt demonstrat de ea convingător prin acţiunile sale care au avut loc după 5 aprilie. Astăzi, a da puterea în mîinile liberalilor din Moldova înseamnă, fără dor şi poate, — a lipsi poporul de orice speranţă la o calitate a vieţii contemporane şi ţara noastră de posibilitatea de a se uni teritorial, înseamnă condamnarea poporului moldovenesc la conflicte interne si la haos.
  5. În acest context Declaraţia preelectorală a PCRM îndeamnă alegătorii şi întreaga societate moldovenească la rezistenţă dură, dar adecvată liberalilor-distrugători, la apărarea Patriei noastre- Pepublica Moldova pe cale paşnică şi democratică în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie.

Partidului Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina”, care se manifestă pe scena politică a Moldovei, în primul rînd, ca asociaţie a patrioţilor-statalişti, împărtăşeşte poziţia PCRM adusă în Declaraţia sa preelectorală că “Alegerile anticipate pentru Parlamentul Republicii Moldova nu se mai limitează la o simplă alegere între partide. Aceasta constituie o alegere între extrimişti şi statalişti, între samavolnicia stradală şi lege, între pierderea definitivă a statalităţii şi independenţa Republicii Moldova”.

PSM “Patria-Rodina” anunţă susţinerea PCRM şi se pronunţă pentru desfăşurarea alegerilor libere şi democratice. Partidul nostru socoate chemarea PCRM la apărarea Patriei în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie ca chemare adecvată realităţilor social-politice, care s-au creat în ţară, şi va sprijini realizarea acestei chemări în practică cu toate metodele legale.

Declaraţia Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina” cu privire la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 Relaţiile interetnice în viziunea concurenţilor electorali