Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Opoziţia moldovenească în planul de distrugere a Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSMPR (astăzi PSRM) / 24 iulie 2009
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

PSM “Patria-Rodina” socoate că, atît alegerile parlamentare ordinare din 5 aprilie, cît şi evenimentele care le-au urmat, necătînd la consecinţele grave pentru societate şi pentru stat, au arătat clar faţă adevărată a opoziţiei din Moldova — faţa radicală şi, după esenţa sa, antistatală.

Analiza evenimentelor date dau temei pentru PSM “Patria-Rodina”, în ajunul desfăşurării alegerilor anticipate, de a sublinia un şir de circumstanţe importante şi îngrijorate.

  1. Astăzi la partidele de orientare liberală în frunte cu, M.Ghimpu-D.Chirtoacă, V.Filat şi S.Urechean, care au provocat evenimentele criminale din 7 aprilie şi în mod nelegitim au împins ţară la alegerile anticipate, a aderat deschis Partidul democrat în frunte cu M.Lupu-D.Diacov. Anume acest partid declară permanent despre orientarea sa social-democrată cît şi despre radicalismul politic ca o acţiune inadmisibilă.
  2. Toate declaraţiile făcute de către liderii formaţiunilor nominalizate în campania electorală conţin critica neîntemeiată asupra partidului de guvernămînt care se bazează pe manipularea cu fapte şi cu indicatori denaturate. Critica deschisă şi grosolană este îndreptată spre dezinformarea alegătorilor. Totodată, declaraţiile liderului Partidului democrat dlui M.Lupu referitor la imposibilitatea acţiunilor reciproce şi colaborării dintre partidul lui şi PCRM, după 29 iulie, demonstrează vădit că are loc o întărire esenţială a opoziţiei prin cîrdăşie politică .
  3. Puterea confruntării opoziţiei este întărită intenţionat şi de concurenţi electorali, care unul după altul, la comandă, au declarat retragerea din cursa electorală la ultima etapă a ei.

Astfel, după evenimentele din aprilie pe faţă se dă planul de a doua încercare de a înlătura de la putere Partidului comuniştilor, indiferent de la rezultatele finale ale alegerilor din 29 iulie. Fără îndoială, această încercare, ca şi prima, este coordonată din exterior. Se pune baza creării în viitorul parlament a minorităţii parlamentare care va bloca din nou procedura de alegere a şefului statului şi va iniţia din nou alegeri anticipate. Se mizează că în condiţiile grele de consecinţe ale crizei financiar-economice mondiale, se va provoca nemulţumirea în masă a populaţiei din Moldova, fapt care va duce la slăbirea capacităţii de asigurare a ordinii publice şi ca urmare la distrugerea Republicii Moldova ca stat independent şi suveran. In contextul celor relatate, Partidul socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina” se adresează către cetăţenii ţării noastre — Stimaţi alegători! Indiferent de numărul concurenţilor la alegerile din 29 iulie avem de ales între două forţe,

Prima — Partidul care pledează pentru stabilitate, pace şi făurire — Partidul comuniştilor.

A doua — Partidele liberalilor şi democraţilor care sunt pentru, haos, vrajbă şi distrugeri.

Prima — Partidul comuniştilor şi adepţii lui formată din patrioţi — statalişti, pentru care Moldova trebuie să se dezvolte ca ţară suverană şi independentă cu statut neutru şi cu o economie social orientată, ca republică orientată spre modernizare de tip european şi partenireat strategic cu Rusia şi statele CSI.

A doua — Adunătură de partiede, care s-au consolidat în baza setei de putere şi agonisire, nerespectarea legii şi a alegerii majorităţii poporului făcută la 5 aprilie. Forţă distrugătoare, care doreşte ieşirea Moldovei din CSI, aderarea la NATO, ruperea relaţiilor cu Rusia şi orientarea politicii externe spre Occident şi România, ce vădit va duce la lichidarea Moldovei ca stat.

Votînd pentru Partidul comuniştilor veţi alege o echipă de profesionişti, care a dovedit capacitatea de a conduce, de a păstra ţara şi de a ridica consecvent nivelul de trai al oamenilor.

Alegînd liberalii şi democraţii — veţi primi din nou criză politică, o conducere a ţării în care demnitarii se vor lupta între ei pentru posturi, proprietate, influienţă… Veţi sorti Moldova la conflicte interne între oameni de diferite naţionalităţi şi religii, conflicte între teritorii: Chişinăul -Transnistria — Gagauzia — nordul Moldovei… Conflictele interne vor distruge orice perspectivă la o viaţă normală şi la dezvoltare. Ca rezultat, în final noi vom pierde ţară.

Stimaţi concetăţeni!,

Vă îndemnăm să alegem cu toţi în favoarea Moldovei! Să ne apărăm Patria! Să alegem o echipă unită, profesionistă şi patriotică!

La 29 iulie să votăm prima forţă — N 1 în buletinul de vot — Partidul comuniştilor.

Aspectul social-economic al dezvoltării RM în viziunea concurenţilor electorali Declaraţia PSM “Patria-Rodina” în legătură cu adoptarea Programului de activitate al Guvernului RM