Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Adresarea Partidului Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina” către unii concurenţi electorali în cadrul alegerilor parlamentare din 28 noiembrie 2010

|versiune pentru tipar||
PSMPR (astăzi PSRM) / 16 noiembrie 2010
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Stimaţi colegi!

Este evident că actuală guvernare — Alianţa pentru integrarea europeană (AIE) pe parcursul perioadei de 15 luni de activitate convingător a demonstrat incapacitatea sa deplină de a conduce ţara noastră. AIE trebuie să plece de pe scena politică şi să cedeze puterea celor care pot guverna.

Alianţa falimentară, inclusiv componentele ei înţeleg foarte bine că alegătorul moldovenesc s-a săturat până în gât de confruntările interne ale actualei guvernări, de creşterea rapidă a datoriilor de stat şi de căderea bruscă a nivelului de trai. Alegătorul doreşte schimbări spre bine. Alianţa poate să-şi păstreze puterea numai prin falsificarea rezultatelor alegerilor şi prin voturile care le va primi de la partidele şi de la candidaţi independenţi, care nu vor trece în Parlament.

Pentru atingerea scopului său AIE încă o dată a modificat în favoarea sa legislaţia electorală, flagrant încălcând normele democratice şi de drept, demonstrând o şmecherie politică fără precedent. Actuala putere este gata să utilizeze un sortiment întreg de mijloace pentru falsificarea alegerilor din 28 noiembrie începând cu presiunile administrative care le utilizează deja şi încheind cu aplicarea celor mai perfecţionate şi viclene tehnologii electorale contemporane.

Ţara este istovită de şirul necontenit de alegeri şi de confruntarea politică. La 5 septembrie poporul moldovenesc, pledând în majoritate pentru alegerile directe a şefului statului, conştient a respins referendumul republican numai pentru a urgenta înlăturarea actualei guvernări de la putere şi a păstra Moldova, demonstrând, astfel, o înţelepciune supremă şi un act de devotament pentru Patrie de înaltă probă. Astăzi, când pericolul crizei politice şi şirul necontenit de alegeri ameninţă să se păstreze şi după 28 noiembrie, un act de înalt curaj şi înţelepciune analogică se cere de la partidele politice şi candidaţii independenţi, care se pronunţă pe poziţii patriotice promoldoveneşti, dar care nu au şansa de sine stătător să treacă în Parlament.

Reieşind din cele relatate, executivul Partidului socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina”,

Astăzi, aceasta este necesar pentru salvarea Patriei noastre — Republica Moldova. Această faptă, indiscutabil, va fi apreciată de alegători ca demnă şi va ridica autoritatea Dumneavoastră politică, creând condiţii pentru formarea unei noi configuraţii politice în ţară, care va favoriza creşterea culturii politice a societăţii moldoveneşti în întregime.

Executivul politic al PSM PR

Declaraţia PSMPR cu privire la acţiunile ilegale ale conducătorului Institutului Naţional de Standardizare şi Metrologie (INSM) în domeniul legislaţiei muncii în vigoare Discursul lui Igor Dodon în Plenul Parlamentului din 18 noiembrie 2011