Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Poziţia Grupului parlamentar al socialiştilor cu privire la alegerea preşedintelui ţării

|versiune pentru tipar||
PSRM / 19 decembrie 2011
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova
  1. Pe 16 decembrie, Alianţa de la guvernare a confirmat că nu poate alege propriul candidat. Şi s-a adeverit că nici măcar în cadrul AIE nu se doreşte alegerea lui Marian Lupu în funcţia de preşedinte. Este evident practic pentru toată lumea că a insista în continuare pe candidatura AIE înseamnă provocarea intenţionată a alegerilor anticipate. După ce şi-a asumat o guvernare atât de păguboasă, AIE trebuie să-şi asume şi faptul că provoacă anticipatele.

  2. În calitate de preşedinte al Partidului Socialiştilor şi lider al grupul parlamentar al socialiştilor, am mandatul Congresului PSRM de a menţine poziţia noastră initială — identificarea şi alegerea unui candidat apartinic la funcţia de preşedinte al ţării. Noi categoric nu vom vota un candidat al AIE. Totodată, suntem gata să iniţiem negocierile atât cu AIE, cât şi cu PCRM în vederea identificării unei candidaturi apartinice, care poate deveni un candidat de consens pentru majoritatea formaţiunilor parlamentare.

  3. Astăzi, 19 decembrie, noi, grupul parlamentar al socialiştilor, înaintăm Alianţei de guvernare un Ultimatum de Bun Simţ. Le oferim termen de până la 23 decembrie. Dacă până atunci AIE nu renunţă la candidatura sa şi nu acceptă negocierile privind identificarea unui candidat apartinic, noi vineri vom declara public decizia noastră finală. Deci, le transmitem liderilor AIE Ultimatumul de Bun Simţ şi suntem în aşteptarea unei reacţii de bun simţ din partea lor.

Sursa: dodon.md

Rezoluţia Congresului X al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) Decizia finală a grupului parlamentar al socialiştilor privind alegerea preşedintelui ţării