Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Garda Tînără protestează împotriva închiderii spitalului clinic municipal nr.4

|versiune pentru tipar||
PSRM / 17 ianuarie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Mişcarea de tineret “Garda Tînără” a organizat o acţiune de protest în faţa Direcţiei Sănătate a Consiliului Municipal Chişinău.

Tinerii s-au pronunţat pentru menţinerea în funcţiune a spitalului municipal nr.4, care este pe cale de a fi închis.

La acţiunea de protest au participat circa 35 de membri ai Gărzii Tinere, la care s-au alăturat angajaţii spitalului şi studenţi de la Universitatea de Stat de Medicina şi Farmacie “Nicolae Testemitanu” din RM.

“Conducerea actuală are drept obiectiv lichidarea spitalului pentru a folosi terenul de 1,5 ha pentru construcţia unor apartamente de elită. Noi nu putem accepta asemenea fărădelegi şi chemăm societatea să ne sprijine în apărarea intereselor spitalului”, a menţionat Eugenia Bîtcă, reprezentantul Gărzii Tinere.

În cadrul protestului, tinerii au dat asigurări că vor acţiona ferm pînă la soluţionarea pozitivă a problemei, îndemnînd societatea să manifeste spirit de solidaritate şi să partcipe la colectarea semnăturilor în sprijinul spitalului şi angajaţilor acestuia.

Spitalul municipal nr.4 a fost deschis în 1843, cu susţinerea financiară a societăţii evreieşti. Anterior, aceasta a fost cea mai modernă instituţie sanitară din Capitală. Actualmente este unica instituţie din Chişinău care oferă asistenţă medicală persoanelor fără un loc permanent de trai. Odată cu lichidarea acesteia, personalul medical va fi disponibilizat, fără să le fie oferit un alt loc de muncă, iar locuitorii din zonă vor fi lipsiţi de posibilitatea de a primi îngrijire medicală la locul de trai.

Sursa: socialistii.md

Discursul lui Igor Dodon privind situaţia politică actuală Poziţia Partidului Socialiştilor cu privire la iniţiativa AIE de organizare a unui referendum constituţional