Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM: “Nu avem milioane pentru avioane”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 20 februarie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Deputaţii din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană şi-au confirmat în mod repetat incapacitatea de a înţelege nevoile reale ale populaţiei. În loc să investească în infrastructură socială, în şcoli şi grădiniţe, actualii guvernanţi vor să direcţioneze 240 milioane de dolari pentru achiziţionarea unor unităţi aviatice militare.

Noi, socialiştii, dezaprobăm intenţia autorităţilor, care trezeşte nedumeriri în legătură cu asigurarea neutralităţii Republicii Moldova. De asemenea, înarmarea cu avioane militare poate genera suspiciuni şi în dialogul cu Tiraspolul, avînd un impact negativ asupra procesului de soluţionare a conflictului transnistrean.

Republica Moldova este un stat neutru şi nu reprezintă nici o ameninţare pentru securitatea altor ţări. Efectuarea unor cheltuieli pentru unităţi militare într-o perioadă de profundă criză economică, cînd largi grupuri sociale sunt neglijate de stat, caracterizează politica antisocială a Alianţei de guvernare.

Grupul socialiştilor din Parlamentul ţării au votat împotriva acestui proiect de lege şi consideră că resursele financiare disponibile trebuie folosite în primul rînd pentru îmbunătăţirea situaţiei sociale din ţară. Procurarea avioanelor şi elicopterelor nu reprezintă prioritate pentru Republica Moldova, iar autorităţile trebuie să se concentreze pe asigurarea securităţii alimentare şi prevenirea declinului social.

Sursa: socialistii.md

Discursul lui Igor Dodon în Plenul Parlamentului din 16 februarie 2012 Socialiştii vor participa la negocieri doar atunci când AIE îşi va înainta candidatul comun