Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au depus coroane de flori la podul de la Vadul-lui-Vodă

|versiune pentru tipar||
PSRM / 2 martie 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, însoţit de un grup de tineri din cadrul mişcării de tineret “Garda Tînără”, au depus astăzi coroane de flori la podul de la Vadul-lui-Vodă.

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, însoţit de un grup de tineri din cadrul mişcării de tineret “Garda Tînără”, au depus astăzi coroane de flori la podul de la Vadul-lui-Vodă, în semn de omagiu pentru memoria celor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru, din anul 1992. Socialiştii au decis să comemoreze acest eveniment anume în locul unde a început acest conflict. Adresîndu-se tinerilor, Igor Dodon a menţionat că ziua de 2 Martie este una tragică pentru Moldova, deoarece a început un război între fraţi şi surori.

În opinia lui Dodon, cei care s-au aflat pe cîmpul de luptă din partea ambelor maluri ale Nistrului nu poartă nici o vină pentru dezlănţuirea conflictului armat, ei au îndeplinit doar ordinele superiorilor săi. “Să avem grijă de cei ce au participat la acest război, indiferent din care tabără au făcut parte: malul sting sau drept al Nistrului. Să le purtăm memoria celor căzuţi pe cîmpul de luptă şi să avem grijă de apropiaţii şi rudele lor”.

Igor Dodon a subliniat că la 20 de ani de la acţiunile militare de pe Nistru au apărut noi premise pentru soluţionarea problemei transnistrene. “Credem că în formatul 5+2, cu acordarea unui statut special regiunii transnistrene, această problemă poate fi rezolvată”, a concluzionat Igor Dodon.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii îşi reclamă dreptul de a veni cu propriile candidaturi la funcţia de şef de stat “Garda Tînără” a contribuit la soluţionarea problemelor spitalului clinic municipal Nr.4